Αποκαλυπτικός εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην DW ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτοξεύοντας... καρφιά για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού λέει για εκείνον ότι ''θα αποτύχει και το ξέρει'', ενώ αποθεώνει την 'Ανγκελα Μερκελ, επισημαίνοντας ότι ''είναι περήφανος'' για εκείνη σε σχέση με την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα.

'Οπως υπογραμμίζει σε ερώτηση για το πως βλέπει την κατάσταση στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια:

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν  προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στην ανόητη θέση που όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Γερμανών και της ελληνικής κυβέρνησης - παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα.

Την ίδια στιγμή, ερωτώμενος «πώς είναι οι σχέσεις σας τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό;», ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ουδέποτε δεν έχει μαλώσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και την νύχτα της υπογραφής της συμφωνίας.

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε», υποστήριξε για εκείνη τη βραδιά ο τέως υπουργός, τονίζοντας, ωστόσο, ότι παρότι με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν βρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δεν έχουν μιλήσει.

Στην συνέντευξή του, αναφερόμενος στην Ευρώπη και κάνοντας λογοπαίγνιο με τον τίτλο του βιβλίου του, είπε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να αλλάξει.

Το πρόσωπο που αποθεώνει, δε, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, για την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι ιδιαίτερα περήφανος για την πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη.