Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Και αυτό γιατί, τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσιο που έβαλε η πλειοψηφία για τη συζήτηση του νομοσχεδίου, προκάλεσε ένταση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τη διαδικασία και να καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα. 

Στη συζήτηση επί της διαδικασίας, φάνηκε πως τελικά θα βρεθεί κοινός τόπος, μετά την πρόταση του κ.ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντά, να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις την ερχόμενη εβδομάδα και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στην  Ολομέλεια την Πέμπτη

Ωστόσο και αυτή η πρόταση δεν ικανοποίησε το ΚΚΕ, το οποίο, δια του κ. Καραθανασόπουλου, κατήγγειλε τη διαδικασία και δήλωσε πως αποχωρεί από τη συζήτηση. «Αφήστε τη καραμέλα της μη κανονικότητας! Τα χρονοδιαγράμματα και τα προαπαιτούμενα δεν τα ξέρατε; Γιατί το φέρατε τελευταία στιγμή;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «η σημερινή συνεδρίαση πρέπει να αναβληθεί! Αν η κυβέρνηση επιμείνει εμείς θα αποχωρήσουμε».