current views are: 3

30 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση11:07

Ο Τσίπρας παίζει με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα

Ούτε μύτη δεν άνοιξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στις προτάσεις που υιοθετεί η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 11:07’
αρθρο-newpost

Ούτε μύτη δεν άνοιξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στις προτάσεις που υιοθετεί η κυβέρνηση.

Ούτε μύτη δεν άνοιξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς στις προτάσεις που υιοθετεί η κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, τα μέλη της ΠΓ δεν του ζήτησαν να παρουσιάσει λεπτομερώς τις προτάσεις του και όλοι μαζί συμφώνησαν να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και άλλες ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις.  

Με δυο λόγια, προτίμησαν να… πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, έστω και αν εκφράστηκε προβληματισμός για τις σαρωτικές αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις επερχόμενες μειώσεις στις συντάξεις. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, πολύ καλά έκαναν! Θα ήταν περίεργο και οξύμωρο να άρχιζαν τη γκρίνια, τη στιγμή κατά την οποία η πίεση και η κριτική που δέχονται από την αντιπολίτευση γι αυτό το σημαντικότατο θέμα είναι μάλλον υποτονική. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα… αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση τη στιγμή που οι υπόλοιποι εμφανίζονται… cool και ψύχραιμοι.  

Η ΝΔ ταλανίζεται από την εσωστρέφεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Οι διεκδικητές της προεδρίας συνήθως ασχολούνται με καρφιά και υπονοούμενα που εκτοξεύουν με στόχο τους συνυποψηφίους τους και λιγότερο με την άσκηση αντιπολίτευσης. Με αυτό το σπορ, όταν ασχολούνται το κάνουν για να δείξουν ότι μπορούν και έχουν διάθεση αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα.  

ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι, δεν δείχνουν και αυτοί ιδιαίτερη ζέση να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση για τα μείζονα και συνήθως επιλέγουν συγκρούσεις σε δευτερεύοντα θέματα.  

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας παίζει… μόνος του έχοντας απέναντί του τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και όχι τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αν καταφέρει να επιλύσει κάποια από αυτά τα προβλήματα επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα δικαιοσύνης,  αν στο μεταξύ έχει κατορθώσει να κρατήσει όρθια τη χώρα θα είναι ο νικητής. Ότι και αν κάνουν οι αντίπαλοι. Αν αντιθέτως δεν τα καταφέρει, αν εγκλωβιστεί στη λογική της υπερφορολόγησης χωρίς μεταρρυθμίσεις, τότε νομοτελειακά θα ηττηθεί. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Τόσο απλά! 

 


σχετικα αρθρα