Με ρυθμούς -επιεικώς- χελώνας κινείται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού την ώρα που τα ελληνικά νησιά «βουλιάζουν» από πρόσφυγες, με ένα ανθρωπιστικό δράμα να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό ανέφερε χθες ότι προς το παρόν έχουν μετεγκατασταθεί 86 πρόσφυγες από την Ιταλία (48 στη Φινλανδία και 38 στην Σουηδία) σε σύνολο 39.600, ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η μετεγκατάσταση επιπλέον προσφύγων στη Φινλανδία και τη Γαλλία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, για την οποία προβλέπεται μετεγκατάσταση 66.400 ατόμων, δεν έχει σημειωθεί καμία έως τώρα, αν και σύμφωνα με την Κομισιόν 30 πρόσφυγες θα πάρουν το αεροπλάνο για το Λουξεμβούργο.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, που υιοθετήθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες το πρόγραμμα προβλέπει τη μετεγκατάσταση, συνολικά, 160.000 προσφύγων στην Ευρώπη.

Πάνω από 700.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει μέσα στο 2015 στην Ευρώπη, μέσω της Μεσογείου, με τις Βρυξέλλες να μην ακολουθούν τους ρυθμούς των ροών...