«Πυρά» εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως διαφωνεί με τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δήλωσε:

Το ότι είναι πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι και υποψήφιος πρόεδρος. Δεν έχουμε ακούσει τις θέσεις του κ. Μεϊμαράκη ως υποψηφίου προέδρου. Ενώ εγώ, που είμαι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, συμμετέχω ενεργά στον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της ΝΔ.

Από τα «πυρά» του κ. Μητσοτάκη δεν γλίτωσε ούτε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για τον οποίο είπε ότι η επιλογή εξωκοινοβουλευτικού προέδρου δημιουργεί πρόβλημα διαρχίας στο κόμμα. 

Για τη δική του θέση μετά τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

Στρατιώτης σημαίνει στρατιώτης και εγώ αυτό θα είμαι την επόμενη ημέρα του κόμματος. Δεν επιδιώκω όμως να γίνω αντιπρόεδρος κανενός, έχω θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Νίκου Παναγιωτόπουλου, είχε δηλώσει ότι αν εκλεγεί θα διορίσει δύο αντιπροέδρους, οι οποίοι δεν απέκλεισε να προκύψουν και από τους συνυποψηφίους του.

Όσον αφορά τις διαδικασίες ψηφοφορίας, ανέβασε τον πήχη των ψηφοφόρων στις 300.000, λέγοντας ότι οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν αποτυχία για το κόμμα. Παρόλα αυτά και με μικρότερη συμμετοχή δεν θα υπάρξει σύμφωνα με δική του εκτίμηση ζήτημα νομιμοποίησης του αποτελέσματος και της ενότητας του κόμματος. 

Σημείωσε παράλληλα ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν καταφέρει να βρουν ένα αποδεκτό πλαίσιο διαλόγου. Η σημερινή κατάσταση επισήμανε ότι δείχνει εσωστρέφεια, υπενθυμίζοντας ότι από όλους τους υποψηφίους μόνο ο κ. Μεϊμαράκης δεν συντρέχει στην ιδέα ενός debate.

Όσο για τον χαρακτηρισμό αντι-Τσίπρας που του αποδίδεται, υποστήριξε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα αντίθετο του Τσίπρα, αλλά με αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καθορίσει το ύφος του αρχηγού της ΝΔ. Ενώ για όσους υποστηρίζουν ότι το όνομά του είναι τροχοπέδη, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το επίθετό μου είναι συν για μένα γιατί είμαι πολύ υπερήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το όνομά μου. 

Σχετικά με την επόμενη ημέρα, εφόσον εκλεγεί αρχηγός, δήλωσε ότι από το βράδυ τον εκλογών αντίπαλος είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τα λειτουργικά έξοδα του κόμματος, επανέλαβε την θέση του για τη μεταφορά των γραφείων από τη Συγγρού σε κάποια υποβαθμισμένη περιοχή όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας για το αν η Ντόρα Μπακογιάννη τον στηρίζει, παρέπεμψε για απαντήσεις στην ίδια, λέγοντας πως «ότι ισχύει για τους υπόλοιπους 74 βουλευτές ισχύει και για την Ντόρα Μπακογιάννη, ιδίως επειδή είναι αδελφή μου».