Για οριστική λύση μέχρι το τέλος του χρόνου στα προβλήματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Ο υπουργός συναντήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο με τους εργαζόμενους, οι οποίοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, κύριο αίτημα της οποίας είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής, Γιώργος Κυριακόπουλος, καθώς, όπως είπε, «ο υπουργός Πολιτισμού διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα περάσει σχέδιο νόμου από τη Βουλή το οποίο θα δίνει την οριστική λύση για τον Οργανισμό, ώστε να πατήσει ξανά γερά στα πόδια του και να προχωρήσει παραπέρα».

Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Κυριακόπουλος, «την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί από τη Βουλή και η σχετική τροπολογία για την παράταση της θητείας του ΔΣ του Μεγάρου προκειμένου να μην παραμένει ακέφαλος ο Οργανισμός».

Από το πρωί οι περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του Μεγάρου, στο οποίο ζητούν «λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους, για το Μέγαρο Μουσικής, για τον Πολιτισμό».

Μάλιστα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του μήνα, είχαν προηγηθεί κι άλλες στάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις τους έχουν δοθεί από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, τονίζοντας ότι διανύουν τον έκτο μήνα με σοβαρά προβλήματα καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους μάλιστα επισημαίνουν το κίνδυνο να κλείσει οριστικά το Μέγαρο στο τέλος του χρόνου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυριακόπουλος οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής «θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα κινηθούμε. Πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης. Αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα, πάλι θα κινητοποιηθούμε».