Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα στα μέτρα για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, υπάρχει αυτή τη στιγμή μία προσπάθεια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα στα ταμεία, ούτε θα επηρεάζουν τις χαμηλές συντάξεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρήγας, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε «δύσκολο πρόβλημα, ανεξάρτητο της οικονομικής κρίσης».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μια από τις βασικές αιτίες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι «η διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε από τις κυβερνήσεις τα τελευταία 62 χρόνια και το κούρεμα των αποθεματικών».

«Το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, απασχόληση και δεν μειωθεί η ανεργία. Πρέπει όμως στην περίοδο που βρισκόμαστε να πάρουμε μέτρα για να μπορούν να έχουν συντάξεις και ασφαλιστική κάλυψη οι εργαζόμενοι», εξήγησε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι και από την περιοδεία του σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διαπίστωσε ότι υπάρχει αγωνία, αλλά και στήριξη από τον κόσμο. «Ο κόσμος έχει τις αγωνίες του αλλά στηρίζει. Αναλάβαμε μια δύσκολη πορεία με δεδομένο τη συμφωνία που υπογράψαμε έχοντας δώσει μια πολύ μεγάλη μάχη. Είναι δύσκολες οι συνθήκες απέναντι σε ένα νεοφιλελεύθερο μπλοκ ισχυρό και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», διευκρίνισε.