«Ένα μήνα μετά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ήδη φθαρμένος», εκτίμησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή στο Επιμελητήριο Εύβοιας με φορείς του νομού επεσήμανε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ήδη «ηθικά έκπτωτος από το γεγονός ότι είπε απίστευτα ψέματα στις εκλογές του Ιανουαρίου», ενώ τώρα είναι και «πολιτικά φθαρμένος και ανεπαρκής να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη πρόκληση της επιστροφής της χώρας σε μια τροχιά ανάπτυξης».

«Όσοι τον βλέπουν και η εικόνα του και η στάση του δείχνει ένα πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση ταλαιπωρεί εδώ και δυο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, εκτίμησε ότι επιτάχυνση στον οικονομικό τομέα θα δώσει το σταθερό τραπεζικό σύστημα, η σταθερή και  μειωμένη φορολογία αλλά «πρωτίστως μια κυβέρνηση που να σέβεται τον επιχειρηματία και να μην τον βλέπει ως εχθρό και να μην υπερφορολογεί την οικονομική δραστηριότητα, προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ότι ένας «ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός αγκαλιάζει και στηρίζει τη δικιά μου υποψηφιότητα». Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα είναι ενωμένη την επομένη των εκλογών και πιο ισχυρή.