«Μπορεί να μην υπάρξει δεύτερος γύρος αν είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Μπορεί σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει ένα σενάριο και μία συμφωνία να μην υπάρχει δεύτερος γύρος. Μπορεί να συμβεί αυτό. Ναι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι υποψήφιος στον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε στο Mega σήμερα το πρωί και πρόσθεσε στα παραπάνω πως η διαφορά θα είναι τόσο μεγάλη.

«Δεν έχουμε ακούσει τον λόγο του Μεϊμαράκη σαν υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ», συνέχισε και συμπλήρωσε: "Επιμένω στην ανάγκη οργανωμένου διαλόγου και έδωσα μάλιστα δύο επιλογές. Ή τηλεοπτικό διάλογο ή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Περιμένω την επίσημη τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη γύρω από το ζήτημα αυτό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρότασή του περιλαμβάνει θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος και ετήσιο συνέδριο, ώστε να παράγεται πολιτική. Εκτίμησε ότι εκείνος θα είναι στον δεύτερο γύρο και απέφυγε να απαντήσει ποιον θα ήθελε για αντίπαλό του.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής είπε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές αντιπάλων του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει κάποιους από τους ανθυποψηφίους του στην επιτελική ομάδα του κόμματος, εάν και εκείνοι το επιθυμούν. Όπως είπε, δεν πιστεύει στο θεσμό των αντιπροέδρων της ΝΔ και δεν μοιράζει "οφίκια".

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε εναντίον του ο Απόστολος Τζιτζικώστας για ελλιπές έργο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε πως "συνήθως κατηγορούμαι για τις αλλαγές που έκανα" και έστρεψε τα πυρά του κατά της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι στην περίπτωση εκλογής του (σ.σ. του κ. Τζιτζικώστα), τότε δημιουργείται αυτόματα πρόβλημα διαρχίας στη Νέα Δημοκρατία.

Για τη μετακίνηση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που έδινε αγώνα για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και τώρα τις στέλνει στα δικαστήρια». 

«Δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα σε χλωρό κλαρί», κατέληξε.