«Έγινε κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας που ισχύει από το 2013 και αφορά την κινητικότητα. Η διαδικασία έγινε νόμιμα, το ΑΣΕΠ προσωρινά ενέκρινε τον κατάλογο. Όλα έγιναν νόμιμα. Η απορία έχει ένα κοινωνικό υπόβαθρο. Η καθαρίστρια, πως είναι δυνατόν να έχει πτυχίο», είπε στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, για το θέμα που προέκυψε με τη μετακίνηση ορισμένων από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σε θέσεις γραμματείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος πρόσθεσε: «Η κινητικότητα προέβλεπε και αυτή τη διαδικασία και τη μετακίνηση υπαλλήλων, όταν υπάρχει επάρκεια σε άλλα υπουργεία. Δεν μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά εμπιστεύομαι τις διαδικασίες που αξιολόγησαν τις ανάγκες και τα προσόντα των εργαζομένων. Εμείς χρειαζόμαστε γραμματείες και απευθυνθήκαμε στα υπουργεία.

Ο ρόλος της καθαρίστριας δεν είναι μια ταυτότητα η οποία προσδιορίζει τον άνθρωπο απολύτως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πτυχία πανεπιστημιακά. Υπήρξαν συμβούλια τα οποία αξιολόγησαν και τον χρόνο παραμονής σε μία υπηρεσία και τα προσόντα τους και έκριναν ότι αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει.

Όλες είχαν πτυχίο. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα της κρίσης και της ανεργίας έχει δημιουργήσει έναν αριθμό ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν πολλά προσόντα».