current views are: 3

31 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση12:29

Βορίδης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης οδήγησε στο να χρεωθεί ο λαός 14,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση

Αυτή η κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στέλνει στον ελληνικό λαό λογαριασμό 14,5 δισ. ευρώ για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του επί του σχετικού νομοσχεδίου.

Δημοσίευση 12:29’
αρθρο-newpost

Αυτή η κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στέλνει στον ελληνικό λαό λογαριασμό 14,5 δισ. ευρώ για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του επί του σχετικού νομοσχεδίου.

Αυτή η κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στέλνει στον ελληνικό λαό λογαριασμό 14,5 δισ. ευρώ για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του επί του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο Μάκης Βορίδης, πήρε τον λόγο στο βήμα, μετά τον υπουργό Οικονομικών, για να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υπήρξε τόσο ανίκανη, αφερέγγυα και αναποτελεσματική ώστε σήμερα “φορτώνει” με επιπλέον 14,5 δισ. ευρώ τον ελληνικό λαό.

«Η τραγική σας πολιτική, η απαράδεκτη στάση σας στο οκτάμηνο, μας οδήγησε σε αυτούς τους συμβιβασμούς και αυτό το χρεώνεστε εξ ολοκλήρου μαζί με τα 14,5 δισ. ευρώ, που αχρείαστα χρεώνετε στον ελληνικό λαό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε, το 2014 δεν χρειαζόταν ανακεφαλαιοποίηση, καθώς η επιλογή αυτή οφείλεται στην επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και απευθύνθηκε προς τον κ. Τσακαλώτο για να του πει ότι μόνος του αφηγείται μια άλλη ιστορία. Με αιχμή τις αναφορές του υπουργού στον Γιάνη Βαρουφάκη τον μέμφθηκε ως υποστηρικτή του ανθρώπου «τα αποτελέσματα της πολιτικής του οποίου σήμερα πληρώνουμε».

«Εσείς δεν χειρίζεστε την οικονομία και έχετε τα δυσμενή αποτελέσματα;» ρώτησε ο κ. Βορίδης και τόνισε πως «όταν ακούει για τον ριζοσπαστισμό της παρούσας ανακεφαλαιοποίησης θυμάται τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα περί προκλητικά ευνοϊκής μεταχείρισης του τραπεζικού κεφαλαίου», για να επισημάνει: «Τι το ιδιαίτερο ριζοσπαστικό έχει η ανακεφαλαιοποίηση η σημερινή, ενώ οι άλλες δεν ήταν;»

«Δεν θα γίνονται αυτά που γίνονταν παλιά, λέτε. Τον Αύγουστο ψηφίσατε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στη διαχείριση, τη λήψη των αποφάσεων των τραπεζών, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυστηρά με κριτήρια αγοράς. Ήταν ένας ακόμη επώδυνος συμβιβασμός; Υπάρχει κάτι που δεν ήταν επώδυνο από αυτά που υλοποιείτε; Έτσι που τα κάνατε, οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Έχετε το θράσος να λέτε ποιος φταίει. Μεταφέρετε ένα κόστος στον φορολογούμενο. Ποιος το επέφερε αυτό το κόστος;», είπε ακόμη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ανέφερε, ακόμη, ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός υπήρχε από πλευράς της κυβέρνησης για το τι μας φέρνει η ανακεφαλαιοποίηση, για τους όρους της, έχει καταρρεύσει, ενώ στην κριτική που άσκησε σε σημεία του νομοσχεδίου, μεταξύ των άλλων, είπε πως εκχωρείται το ΤΧΣ στους ξένους και αντιστοίχως οι διορισμοί στις τράπεζες και διερωτήθηκε «Αυτή ήταν η επώδυνη διαπραγμάτευση;».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υπενθύμισε στον κ. Τσακαλώτο ότι η κυβέρνηση είχε αναγγείλει ότι θα ελεγχθούν από Εξεταστική Επιτροπή οι όροι της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης και ρώτησε: «Να βάλουμε και την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση μέσα;».


σχετικα αρθρα