Δραγασάκης: Aρνούμαστε κάθε έννοια αγοραπωλησίας δανείων

Δραγασάκης: Aρνούμαστε κάθε έννοια αγοραπωλησίας δανείων

Θέση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ρυθμιστεί το κρίσιμο κοινωνικό θέμα των "κόκκινων" δανείων, έλαβε από το βήμα της Βουλής, ο Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος, δήλωσε πως η κυβέρνηση αρνείται κάθε έννοια αγοραπωλησίας δανείων, παρά μόνο αναδιάρθρωσης με την προϋπόθεση ότι θα μπαίνουν νέα κεφάλαια από μετόχους και επενδυτές.

Μιλώντας στο περιθώριο της συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Δραγασάκης, υπογράμμισε πως στο ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, πρέπει να τηρηθεί το κοινωνικό κριτήριο με τη προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και το αναπτυξιακό με τη διασφάλιση της απασχόλησης.

Από κει και πέρα υπεραμύνθηκε του χαρακτηρισμού «σκανδαλώδης», που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν, για να περιγράψει την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εξηγώντας αυτή του τη στάση, σημείωσε ότι στη τότε ρύθμιση δεν υπήρχε πρόβλεψη για να έχει το δημόσιο δικαίωμα ψήφου, ούτε αλλαγή στις διοικήσεις των τραπεζών και αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τόνισε πως η ανακεφαλαιοποίηση είναι αναγκαία αλλά δεν αρκεί για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός παράλληλου συστήματος τραπεζών και χρηματοδοτικών εργαλείων που δεν θα είναι υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο