Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να δεχτεί να συμμετάσχει σε ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ.

Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση επιμένουν σε μια αναμέτρηση των τεσσάρων , σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον πρόεδρο της ΝΔ , αφού του " ρίχνουν " και τις ευθύνες για την μη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Την ίδια ώρα από τα επιτελεία των αντιπάλων του κ Μεϊμαράκη , εκπορεύονται συνεχώς δηλώσεις "συνεργατών "και" κύκλων" που κατηγορούν τον κ. Μεϊμαράκη για κλειστές κομματικές διαδικασίες και προσωπική στρατηγική σε βάρος των ψηφοφόρων και της βάσης της ΝΔ.

Από τα επιτελεία των Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει και μια αναμέτρηση χωρίς τον κ Μεϊμαράκη και έτσι ΝΔ μπορούν όλη την υπόλοιπη περίοδο να " τον δείχνουν με το δάχτυλο".

Μάλιστα η πρόταση αυτή έχει ήδη συζητηθεί αλλά ενώ επι της αρχής υπάρχει συμφωνία , οι συνυποψήφιοι προβληματίζονται για την εικόνα που θα " βγει προς τα έξω" και την αύξηση της εσωστρέφειας που θα προκαλέσει.

Από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ωστόσο περνούν στην αντεπίθεση και κατηγορούν τους συνυποψήφιους τους για " πολιτική ανευθυνότητα"

Οι λόγοι

-όσοι επιθυμούν ένα προσχηματικό ντιμπέιτ προσφέρουν υπηρεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ που θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο το " ξεκατίνιασμα" των τεσσάρων

-όσοι επιθυμούν ένα ντιμπέιτ προσβάλουν έν’ μέρει και την βάση της ΝΔ που επιθυμεί προσωπική και όχι " τηλεοπτική" επαφή με τους δυνάμει προέδρους

-όσοι κατηγορούν τον κ Μεϊμαράκη για κομματικές μηχανορραφίες, είναι εκείνοι που δεν είχαν πότε ουδεμία σχέση με τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και όσοι εγκατέλειψαν το κόμμα στις δύσκολες περιόδους

-οι εκλογές της ΝΔ είναι μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία . Τον λόγο ( υποστηρίζει η πλευρά Μεϊμαράκη) έχουν οι πολίτες και όχι τα τηλεπαράθυρα και οι δημοσκοπήσεις.