current views are: 2

1 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:18

Αιχμές Γεωργιάδη σε Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα (Βίντεο)

Ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με συνέντευξή του στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Δημοσίευση 08:18’
αρθρο-newpost

Ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με συνέντευξή του στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με συνέντευξή του στην εκπομπή Ακραίως του ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπολύει τα βέλη του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, επειδή δεν δέχεται να καθίσουν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο ίδιο τραπέζι, ενώ στον Απόστολο Τζιτζικώστα “χρεώνει” το γεγονός ότι δεν παραχωρεί απευθείας τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αλλά προτιμά τις μαγνητοσκοπημένες.

Ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση σε όλους τους συνυποψηφίους του για ντιμπέιτ την επόμενη Κυριακή, στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο ερώτημα για τον λόγο που βάζει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, απάντησε: «Κατεβαίνω για αρχηγός της ΝΔ γιατί θέλω να σπάσω την ηγεμονική ιδεολογία της Αριστεράς. Ο λόγος που με μισούν είναι γιατί δεν τους φοβάμαι. Θέλω ΝΔ που δεν θα τους φοβάται και θα τους αντιμετωπίζει στα ίσια. Η ΝΔ δεν έχει ιδεολογικό πρόβλημα και οι ιδέες της έχουν εμπεδωθεί σε όλο τον κόσμο. Πρέπει έναν μη φοβικό τρόπο να δείξει αυτές τις ιδέες της».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «μας ενδιαφέρει μια Νέα Δημοκρατία ισχυρή για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που ζούμε», ενώ για την κριτική του προς το κόμμα του «η κριτική που ασκούσα στη ΝΔ ισχύει, απλά έπρεπε να έχω άλλο ύφος. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον τιμώ».

Σε ερώτηση για τον κεντρώο χώρο και την προσέγγισή του: «Ο Τσίπρας πήρε την πρωθυπουργία χωρίς να μετακινηθεί στο κέντρο. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να προσεγγίσουμε κανέναν μεσαίο χώρο για την εξουσία. Πρέπει να κατέβουμε στην κοινωνία. Τότε θα πάρουμε την εξουσία». 

Για τη Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους της: «Δεν έχω υπάρξει ποτέ ακροδεξιός. Οι ακροδεξιοί στην Ευρώπη είναι ευρωσκεπτικιστές, εγώ όχι και δεν θέλω να χαρίσω ούτε έναν ψηφοφόρο στη Χρυσή Αυγή» ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν θέλουμε τους συνειδητούς ψηφοφόρους της ΧΑ στη ΝΔ». 

Για τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της ΝΔ: «Η πολιτική μου πρόταση πιστεύω θα είναι καλύτερη για τη χώρα. Αν η ΝΔ σου αρέσει όπως λειτουργεί σήμερα, ψηφίζεις αυτό που είναι τώρα». 

«Ο τρόπος για να αναπτυχθεί η οικονομία, είναι το κράτος να εμπλέκεται όσο γίνεται λιγότερο» είπε για το αναπτυξιακό μοντέλο που οραματίζεται, ενώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας απάντησε: «Η ΝΔ πρέπει να βγει με θάρρος να εξηγήσει στον κόσμο. Τα παιδιά μας πρέπει να μείνουν εδώ και να μη φύγουν στο εξωτερικό. Όχι με νέους φόρους. Και είναι άδικο να λένε ότι φταίει η ΝΔ για τους 1,5 εκατ. ανέργους. Τους παραλάβαμε αυτούς τους ανέργους και παραδώσαμε 1,420 εκατ. ανέργους. Ο Τσίπρας τους έχει αυξήσει κατά 90.000 ανέργους και προβλέπει μέχρι τέλος 2016 άλλους 200.000. Είναι τρελό να μην ψηφίζουν οι νέοι Νέα Δημοκρατία. Τώρα ζούμε στον αστερισμό της παράνοιας. Από το παράλληλο νόμισμα του Βαρουφάκη, στο παράλληλο τραπεζικό νόμισμα του Δραγασάκη. Είναι επικίνδυνοι. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχουν αυτά, είναι παράνομα. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο. Κάναμε σωστά πράγματα, αλλά δεν υα διαφημίσαμε, δεν τα εξηγήσαμε στον κόσμο. Στο εξωτερικό λένε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κράτησε όρθια την Ελλάδα. Οι Ελληνες εμπιστεύτηκαν αυτόν τον πολιτικό τυχοδιώκτη, τον Τσίπρα. Είμαι υπερήφανος που ήμουν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά».

Αιχμές για Μεϊμαράκη

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην “προεκλογική κούρσα” στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Οι τέσσερις συνυποψήφιοι δεν έχουμε ανταλλάξει μεταξύ μας κουβέντα. Τι διαφορά έχει η αντιπολιτευτική τακτική μας με το παρελθόν;» ενώ άφησε αιχμές για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Πρέπει με κάποιο τρόπο να αναμετρηθούμε και βλέπω στη Huffington Post ότι ο κ.Μεϊμαράκης αρνείται να μιλήσει με τους υπόλοιπους. 

Εγώ θα στείλω επιστολή με την οποία δέχομαι την πρόταση Μεϊμαράκη και τη θεωρώ σωστή και θέλω μέχρι 22 Νοεμβρίου να έχουν γίνει οι δύο εθνικές συνδιασκέψεις. Να βγάλει ανακοίνωση ο κ. Μεϊμαράκης και να διαψεύσει το δημοσίευμα». 

Για το προσφυγικό: «Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες ανησυχούν, εκτός από την ελληνική. Το ντόμινο ξεκίνησε από την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος ευθύνεται και γι’ αυτό τον κατηγορούν οι Ευρωπαίοι. Δέχεται λιγότερο σκληρά μέτρα για να μην έχει πολιτικό κόστος, ώστε να κάνει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Η δική μου θέση είναι επαναφορά των κέντρων κράτησης των λαθρομεταναστών και πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται».

Για το αν θα πήγαινε αντιπρόεδρος στον κ. Τζιτζικώστα, απάντησε ότι “κανείς δεν θα ήθελε να πάει «εκπρόσωπός» του στο κοινοβούλιο και στην περίπτωση που τα πάει καλά και η δημοτικότητά του ανεβαίνει, να παυθεί από τον κ. Τζιτζικώστα, όπως ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας έχει δηλώσει”.

Ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε: “Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Μεϊμαράκη, έχει την ευθύνη να τηρηθεί το καταστατικό και να μιλήσουμε και οι τέσσερις. Παρακαλώ πολύ, με σεβασμό, αλλά η ιδέα να μην απαντήσουμε ούτε σε κοινές γραπτές απαντήσεις οι τέσσερις υποψήφιοι, είναι ντροπή. Καλώ σε ντιμπέιτ όλους τους υποψηφίους την επόμενη Κυριακή στο Ακραίως”.


σχετικα αρθρα