Απάντηση σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς επίσης και σε αυτά για το ότι έκανε ρύθμιση στις οφειλές τους προς τον δήμο Αίγινας για τον λογαριασμό του νερού δίνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει πως δεν εντάχθηκε «ποτέ στις 100 δόσεις του “νόμου Βαλαβάνη”» και σπεύδει να διευκρινίσει ότι είχε ενταχθεί σε παλαιότερο πρόγραμμα 12 δόσεων «για οφειλές στο Δημόσιο, τις οποίες δόσεις και κατέβαλα κανονικώς». 

Τονίζει ακόμα πως «ο Δήμος Αίγινας» τον αντιμετώπισε «όπως κάθε δημότη.  Ο ίδιος, άλλωστε, ο Δήμος απάντησε στα ανυπόστατα δημοσιεύματα».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη:

1.Υπήρξα πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας. Όμως από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας δεν έχω, πλέον, καμία σχέση με την εταιρεία "ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ". Και λόγω της ηθικής μου αλλά και με την καθόλα  νόμιμη διαδικασία από την 26.01.2015.

2.Τα περιουσιακά μου στοιχεία βρίσκονται προ πολλού στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

3.Ο Δήμος Αίγινας με αντιμετώπισε όπως κάθε δημότη. Ο ίδιος, άλλωστε, ο Δήμος απάντησε στα ανυπόστατα δημοσιεύματα.

4. Δεν εντάχθηκα ποτέ στις 100 δόσεις του «νόμου Βαλαβάνη», όπως συνεχίζουν, ψευδώς, να επικαλούνται. Είχα ενταχθεί σε πρόγραμμα 12 δόσεων (επί κυβερνήσεως Σαμαρά) για οφειλές στο Δημόσιο, τις οποίες δόσεις και κατέβαλα κανονικώς.

5. Δεν ξέρω τι άλλο θα κατασκευάσουν και δεν με αφορά. Επαναλαμβάνω ότι τα ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν με αγγίζουν. Πλανώνται αν πιστεύουν ότι μέσω της σπίλωσης του προσώπου μου θα αφαιρέσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ το ηθικό πλεονέκτημά του. Το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι προτιμότερο να σιωπά παρά να παριστάνει τον ηθικό ιεροεξεταστή.