Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Άρτα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτηρίζοντάς τη, ως «τη χειρότερη της μεταπολίτευσης».

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έταξαν τα πάντα στους πάντες και τώρα αναδιανέμουν ανέχεια και φτώχεια. Εμείς είμαστε η παράταξη που πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε», επισήμανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε πως «τώρα που διαλύθηκαν οι ψευδαισθήσεις, είναι η στιγμή για να αναδειχτεί η Κεντροδεξιά» και πρόσθεσε: 

Ήρθε η ώρα να δώσουμε στην κοινωνία πειστική αντιπρόταση. (...) Να εκφραστεί όλος ο κόσμος που σήμερα δεν εκφράζεται. Γιατί, αυτή είναι η αλήθεια, η μεσαία τάξη δεν εκφράζεται ούτε με αριθμούς, ούτε με λαϊκισμούς. Αλλά από λογικά βήματα για ένα νέο όραμα για τη χώρα. Από δουλειά, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια για να μπούμε σε μια πορεία προόδου. Να ξανασταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη για να κινηθεί η αγορά. Δεν ηττηθήκαμε απλά επειδή εμείς λέγαμε την αλήθεια και οι άλλοι τα ωραία λόγια. Ηττηθήκαμε γιατί δεν μπορέσαμε να αναχαιτίσουμε τη λογική του ΠΑΣΟΚ, που ηγεμόνευσε όλη την μεταπολίτευση. Του πολιτικού συστήματος ΠΑΣΟΚ που γιγάντωσε τη διαφθορά, έκανε κανόνα την αναξιοκρατία, έκανε το κράτος κομματικό λάφυρο, ξόδευε απερίσκεπτα όλες τις ευκαιρίες της χώρας.

Χαρακτήρισε «ακραία» τα μέτρα για «το μνημόνιο της αριστεράς». Όπως σημείωσε, «ο κύριος Τσίπρας,  πάτησε πάνω στην δίκαιη αγανάκτηση και την απόγνωση των ανθρώπων, με τον πιο ανήθικο τρόπο και πάνω στην καθημερινή δυσκολία των Ελλήνων, καλλιεργήθηκε η ελπίδα για το δήθεν “νέο”. Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση έφερε το πραγματικά σκληρότερο μνημόνιο».

«Και αυτό γιατί με τις ιδεοληψίες τους, τις ανόητες μεγαλοστομίες, τον ερασιτεχνισμό και την παντελή άγνοια, πρότειναν οι ίδιοι ότι χειρότερο μπορούσαν. Και τη στιγμή που η χώρα με σκληρό αγώνα και απίστευτες θυσίες είχε μπει σε θετική τροχιά, μας γύρισαν στο χειρότερο σημείο, εκεί που η χώρα αγωνίζεται να μην πέσει στο γκρεμό» συνέχισε και τόνισε:

Τα μέτρα για το μνημόνιο της αριστεράς είναι ακραία, και η κυβέρνησή τους αποδεικνύεται επικίνδυνα ανίκανη. Δεν θέλουν να ξαναφτιάξουν την Ελλάδα που προοδεύει. Αυτό που θέλουν είναι να ξαναστήσουν το παλιό κομματικό κράτος, των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πια αποδεδειγμένα η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

«Ισοδύναμα και “παράλληλα προγράμματα” με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ» είπε εν συνεχεία και επεσήμανε:

Το μόνο πραγματικό ισοδύναμο είναι να αρχίσει η χώρα να παράγει πλούτο, για να μπορεί να μοιράσει ξανά στους ανθρώπους της. Το μόνο ισοδύναμο τώρα είναι οι βαθιές αλλαγές. Όσο δεν πληρώνουν οι πραγματικά πλούσιοι που μέχρι σήμερα έβρισκαν τον τρόπο να το αποφεύγουν και βαφτίζονται πλούσιοι όσοι στέλνουν φροντιστήριο το παιδί τους, όσο φτωχοποιείται η μεσαία τάξη, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.