Το αίτημά του για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Πάτρα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ του δημόσιου διαλόγου και τόνισε δεν κατανοεί εκείνους που μιλούν για δημιουργία εσωστρέφειας, ενώ υπογράμμισε ότι «την ενότητα την απειλεί η παραπολιτική».

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά και να ξαναγίνει από συρρικνωμένο κόμμα, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, είπε ότι «το ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών, είναι αν θα συνεχίσουμε στην πορεία που έχουμε προδιαγράψει τα τελευταία χρόνια, ή θα τολμήσουμε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές».

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ένα πράγμα δεν διαπραγματευόμαστε και αυτό είναι η ενότητα της μεγάλης μας παράταξης». Όπως πρόσθεσε, «οι καλύτεροι εγγυητές της ενότητας είναι τα μέλη της παράταξης» και σημείωσε ότι «όσο πιο πολλοί συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, τόσο πιο ισχυρή και ενωμένη θα βγει η ΝΔ».

Όπως εκτίμησε, η αλλαγή πορείας και η επιστροφή της ΝΔ στην υπεύθυνη πολιτική με έμφαση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, θα φέρει και πάλι τμήμα των ψηφοφόρων, που έχουν αποστασιοποιηθεί εδώ και χρόνια.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για λάθος πολιτική εξόδου από την κρίση.

Ακόμη ανέφερε, πως «υπάρχουν πολλοί που λένε ότι μπορούμε να περιμένουμε τον Τσίπρα να «πέσει» σαν ώριμο φρούτο και να ξαναέρθουμε εμείς νομοτελειακά να κυβερνήσουμε», προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι «μπορεί να έχουν και δίκιο, μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά εγώ δεν το πιστεύω».