current views are: 4

2 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:02

Όλα μπορεί να τα «καταπιεί» ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις κατασχέσεις σπιτιών, όχι!

Το 3ο Μνημόνιο, αυτό που διανύουμε, είναι ένα σκληρό Μνημόνιο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι ανεξαιρέτως και ασχέτως πολιτικής προτιμήσεως και τοποθετήσεως. 

Δημοσίευση 05:02’
αρθρο-newpost

Το 3ο Μνημόνιο, αυτό που διανύουμε, είναι ένα σκληρό Μνημόνιο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι ανεξαιρέτως και ασχέτως πολιτικής προτιμήσεως και τοποθετήσεως. 

Το 3ο Μνημόνιο, αυτό που διανύουμε, είναι ένα σκληρό Μνημόνιο και αυτό το γνωρίζουμε όλοι ανεξαιρέτως και ασχέτως πολιτικής προτιμήσεως και τοποθετήσεως. Προσώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται συμπαγής και παρά τα μέτρα που ενίοτε στρέφονται εναντίον όσων προεκλογικώς υποσχέθηκε, το μόνο που ακούσαμε είναι κάτι γκρίνιες- διαφοροποίηση καμιά.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μπετόν στα μέτρα φορολόγησης των αγροτών. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές και οι μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνονται. 
Δέχθηκε επίσης και τις μειώσεις των συντάξεων, αλλά και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ούτε εδώ άνοιξε ρουθούνι. Όπως και στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.  

Για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, ούτε λόγος. Παρά το γεγονός ότι ο Κ. Λουράντος είχε καλέσει τους συναδέλφους του να κάνουν τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα εναντίον της ΝΔ. 
Ούτε για την κατάφωρη αδικία να επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας. Το αντίθετο, βρέθηκαν βουλευτές οι οποίοι επιχείρησαν να ιδεολογικοποιήσουν. 
Και φυσικά δεν ακούστηκε «κιχ» για την πιθανότητα νέας υπερφορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων.  

Υπάρχει ωστόσο ένα θέμα, που όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα μπορέσει να το «καταπιεί» ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ακουστεί στεντόρειες φωνές διαμαρτυρίας.  

Από σήμερα, οι πλειστηριασμοί σπιτιών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας είναι ελεύθεροι! Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι σε αναμονή συμφωνίας με τους εταίρους- δανειστές για τα κόκκινα δάνεια, αντιμετωπίζοντας απαιτήσεις που ξεπερνούν και την καλπάζουσα φαντασία, όπως το να σωθούν οι πρώτες κατοικίες όσων ζούνε σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας και πάλι όχι όλες.  

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυριακάτικος τύπος (Έθνος) φιλοξένησε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην δεχτεί μια «άδικη και απάνθρωπη λύση για τα κόκκινα δάνεια». Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε ότι «το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής». 

Ο Γιώργος Δελαστίκ, στο άρθρο του στο «Πριν», το οποίο φιλοξενεί το Iskra.gr , γράφει:

Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!!»  

Αυτό είναι που δεν μπορεί να «καταπιεί» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει. Πολύ καλά… 

 


σχετικα αρθρα