Για αποτυχημένη διαδικασία εκλογής προέδρου, η οποία εξελίσσεται ως... σούπα έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9, προσθέτοντας ότι αν η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές είναι μικρή, ο νέος αρχηγός θα αμφισβητηθεί από την επόμενη ημέρα.

Όπως υπογράμμισε:

Αυτά τα βλέπει ο κόσμος, βλέπει μια διαδικασία η οποία εξελίσσεται ως σούπα και δεν ενδιαφέρεται για τη διαδικασία. Πολύ απλά. Άρα η διαδικασία είναι αποτυχημένη μέχρι στιγμής γιατί οι ίδιοι οι υποψήφιοι θέλουν να είναι αποτυχημένη. Αν ήθελαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι να είναι πετυχημένη θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις των συνυποψηφίων του να μην διαρραγεί η ενότητα της παράταξης ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ενότητα από μόνη της δεν φτάνει, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή πολιτικού ύφους, ανανέωση, χρειάζεται κάτι που δεν έχει, όπως τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

Στις 23 ή στις 29 του μηνός, η ΝΔ θα πρέπει να έχει εκλέξει έναν δυνατό αρχηγό. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει η συμμετοχή να είναι μεγάλη. Αν είναι μικρή, ο αρχηγός θα εκλεγεί ως αμφισβητούμενος από την επόμενη μέρα. Άρα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό.

Ο κ. Γεωργιάδης διαφώνησε και με το γεγονός ότι οι εσωκομματικές εκλογές έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί μια "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς".

Όπως συμπλήρωσε «Η διαδικασία εκλογής προέδρου δεν ξεκίνησε επειδή ερωτήθην εγώ. Υπήρχε μια απόφαση που έλεγε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορούσε να μείνει αρχηγός έως τις 31 Μαρτίου και να κάνει τις εκλογές έως τις 31 Μαρτίου. Αποφάσισε να τις κάνει τώρα. Η ερώτηση ως προς τον χρόνο πάει σε εκείνον που την αποφάσισε. Όχι στους υπόλοιπους, εμείς μπήκαμε στην κούρσα μετά». 

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ακόμα ότι η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί σωστά και αναφερόμενος στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα είπε ότι δεν αφορά τη διαδικασία το γεγονός ότι κάποιος τυγχάνει να είναι πρόεδρος ή περιφερειάρχης.

Καταλήγοντας εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων και εκτιμά ότι η ΝΔ χάνει επειδή δεν έγινε σωστά η διαδικασία. 

Τώρα έχουμε μπει σε μια λογική. Μην κάνουμε ντιμπέιτ γιατί θα έχουμε πρόβλημα στην ενότητα και καλά ...Παραμύθια της Χαλιμάς. Μην κάνουμε εθνικές συνδιασκέψεις γιατί δεν προλαβαίνουμε, δηλαδή να μην μιλήσουμε στον νεοδημοκράτη.