«Ο οδικός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα έχει σαφή και καίρια ζητήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στο Flash, η κυβερνητική εκπρόσωπος, επεσήμανε ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού» που καλλιεργείται, υπενθυμίζοντας πως η «αυξημένη φορολογία έρχεται από το παρελθόν».

«Η συμφωνία είναι δυναμική και η επιτυχία στα επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα η συζήτηση του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, είναι καθοριστική και παράλληλα μας δίνει χρόνο να παλέψουμε και άλλα προβλήματα» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως «είμαστε εδώ να κριθούμε επι των έργων μας. Είναι καθημερινός, διαρκής και σκληρός ο αγώνας». Υπογράμμισε δε ότι «μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της συμφωνίας με την κοινωνία όρθια».

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, τόνισε ότι οι δίκαιες αντιδράσεις δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση, ενώ για την πρόσφατη άρση πλειστηριασμών είπε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία και τις ομάδες που προστατεύονται. «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με το προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε: «Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι καθοριστική, σε ένα ζήτημα όπως το προσφυγικό», τονίζοντας παράλληλα πως η Ελλάδα σηκώνει όλο το βάρος και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της Συρίας, η προσπάθεια γίνεται για την σωστή διαχείριση με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι:

Εμείς αναδείξαμε από την αρχή το προσφυγικό, ως «ευρωπαϊκό ζήτημα» συμπληρώνοντας πως το ζήτημα υπερβαίνει και την Ευρώπη. Η Τουρκία, είναι χώρα σταθμός προσφύγων και η Ελλάδα πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη. 

Επεσήμανε τέλος ότι «η συζήτηση με την Τουρκία είναι καθοριστική για τη διαχείριση αυτού του μεγάλου ζητήματος» και τόνισε ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Τουρκία.