Θέμα αρχής χαρακτήρισε για τον ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση των πλειστηριασμών, πρώτης κατοικίας, ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε πως «για μας είναι θέμα αρχής το ζήτημα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, όταν μιλάμε για μεσαία και χαμηλά εισοδήματα». 

Πρόσθεσε δε πως «καταλαβαίνετε ότι δεν μιλάω για κατοικίες των 500 και των 800 χιλιάδων ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συνανθρώπων μας που πλήττονται εδώ και έξι χρόνια από τα μνημόνια».

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε πως «πρέπει να τελειώσει το θέμα. Και νομίζω ότι θα τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι όχι όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, που τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις επιχειρήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν με επιτυχία. Νομίζω ότι με τον τρόπο που προχωράμε εμείς, η ανακεφαλαιοποίηση θα έχει αποτέλεσμα. Οι νέες μετοχές που θα αποκτήσει το δημόσιο μέσω του ΤΧΣ, θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου, σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι τώρα. Δημιουργείται το πλαίσιο που ενισχύει την διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία. τόσο των τραπεζών, όσο και του ΤΧΣ και θεσπίζεται για πρώτη φόρα η διαδικασία περιοδικής αξιολόγησης των διοικήσεων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα υπάρχει αξιολόγηση στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων. Με τα κριτήρια αυτά δεν θα μπορούν οι τράπεζες και τα διοικητικά συμβούλια να κάνουν πράγματα που τις έφτασαν μέχρι αυτό το όριο την προηγούμενη περίοδο. Πρέπει να μπει τάξη σε όλα τα θέματα που δημιούργησαν προβλήματα την προηγούμενη περίοδο. Εμείς αυτό θέλουμε και φιλοδοξούμε να το πετύχουμε. Τα αποτελέσματα θα φανούν στην πράξη και θα κριθούμε από όλους».

Σχετικά με την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: 

«Κάθε διάσπαση και κάθε αποχώρηση αφήνει τα δικά της στίγματα. Βέβαια η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη και εδώ προφανώς έγιναν επιλογές από όλους και από όλες μας. Να σας δώσω ένα στοιχείο: ότι μόνο το 13% περίπου των μελών του κόμματος είτε πήγαν προς άλλο πολιτικό σχηματισμό, είτε αποστασιοποιηθήκαν. Είναι μικρό σε σχέση με όσα εικάζονταν ή δημοσιογραφικά λέγατε και νομίζω ότι αυτό φάνηκε και στις εκλογές όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς τη δυναμική των σχηματισμών μέσα στην κοινωνία.

Βεβαίως υπάρχουν και στελέχη του χώρου αυτού που όχι μόνο παρέμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενεργοποιήθηκαν με την ιδιαίτερη βαρύτητα τους και στήριξαν αυτή την προσπάθεια, γιατί είχαμε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο, το οποίο ήταν η χώρα να μην οδηγηθεί στην καταστροφή της προηγούμενης περιόδου. Ήταν μια δύσκολη επιλογή και νομίζω πως όλοι γνωρίζετε πως η συμφωνία την οποία κάναμε δεν ήταν δική μας επιλογή, δεν είναι η πολιτική μας πρόταση – αναγκαστήκαμε να την κάνουμε προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα , αλλά και έχοντας γνώση ότι η μεγάλη εικόνα είναι η Ευρώπη. Και στην Ευρώπη έχουν υπάρξει ρήγματα αυτή τη στιγμή και φαίνεται ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε αλλαγή του τοπίου της ακραίας λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη».