Αντιδράσεις για το φόρο στη μπύρα: «Μην σκοτώνετε τα αδέρφια σας για 3 εκατ. ευρώ»

Αντιδράσεις για το φόρο στη μπύρα: «Μην σκοτώνετε τα αδέρφια σας για 3 εκατ. ευρώ»

Μεγάλη συζήτηση για την φορολογία στην ελληνική παραγωγή μπύρας αναπτύχθηκε κατά τη συνεδρίαση στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που περιέχει την επίμαχη διάταξη.

Η εν λόγω ρύθμιση, που συγκεντρώνει και τις αντίδρασεις των ΑΝΕΛ, τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση με την ακρόαση των Φορέων. Εκεί ο Πρόεδρος της Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, Δημήτρης Πολιτόπουλος, ζήτησε με κάθε τρόπο την απόσυρση του σχετικού άρθρου, χρησιμοποιώντας γλαφυρό λόγο:

Μη σκοτώνετε τα αδέρφια σας για 3 εκατ. ευρώ. Αν είναι κάντε το επειδή δεν είναι καλή η μπύρα.

Πάντως, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, που ήταν παρών, ζήτησε από τους παραγωγούς να απευθυνθούν στον αρμόδιο συνάδελφό του, Γιώργο Σταθάκη, και να του γνωστοποιήσουν τα όσα είπαν στην επιτροπή για τη λειτουργία καρτέλ στον χώρο της μπύρας.

Νωρίτερα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γνωστοποίησαν ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο. Είχε προηγηθεί δημόσια τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τόνιζε ότι η ρύθμιση που αυξάνει τη φορολογία στη μπύρα, δεν αποτελέι προαπαιτούμενο και θα οδηγήσει σε κλείσιμο τις μικρές ζυθοποιίες. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο