Τις δικές του προτάσεις για τα ισοδύναμα στον ΦΠΑ στη ιδιωτική εκπαίδευση κατέθεσε ο Φώτης Κουβέλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρακτορείο Fm. 

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως οι επιλογές της κυβέρνησης θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς όπως είπε τα «ισοδύναμα δεν ήταν καταγεγραμμένα». 

«Ήταν μια λαθεμένη πολιτική από την μεριά της κυβέρνησης. Θα μπορούσε, ολοκληρώνοντας τις επιλογές της, να αναζητήσει τα ισοδύναμα -και ήταν δυνατόν να τα αναζητήσει- σε μια σειρά από άλλους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου» είπε και κατέθεσε μία σειρά από προτάσεις: 

Θα μπορούσε να τα αναζητήσει και στο βόιο κρέας, θα μπορούσε να τα αναζητήσει και στα ποτά, θα μπορούσε να τα αναζητήσει και στα καπνικά προϊόντα. Αλλά εκείνο το οποίο έπραξε η κυβέρνηση ήταν, από τη μια μεριά έπραξε το ένα, από την άλλη είχε μια μετάπτωση και όλα αυτά, αν θέλετε, όχι μόνο καθυστέρησαν, αλλά δυσφήμισαν επί της ουσίας και την αναζήτηση του ικανού ισοδυνάμου.

«Το βόιο κρέας, όπως ξέρετε, σε ποσοστό του 85% του καταναλισκομένου κρέατος εισάγεται από την αλλοδαπή. Και εδώ πρέπει να αναζητήσει κανείς και γιατί η αρχική εμμονή των ευρωπαίων να μην επιβληθεί ΦΠΑ περαιτέρω στο βόιο κρέας. Μην τυχόν πρόκειται για τη διαφύλαξη και την προστασία συμφερόντων που έχουν σχέση με τα εισαγόμενα κρέατα;» διερωτήθηκε ο κ. Κουβέλης.

Έφερε ως αντίστοιχο παράδειγμα και την επιβολή αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα ελληνικά τουριστικά νησιά, σε σχέση με την ύπαρξη ανταγωνιστικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, ευρωπαϊκών συμφερόντων, στα μικρασιατικά παράλια. «Προφανώς, η πολιτική διάσταση, που έχει σχέση και με επιμέρους ενδοευρωπαϊκά συμφέροντα, είναι παρούσα» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η στήριξή του προς αυτόν έχει να κάνει με το ότι «διάλεξε τη συνολική ευρωπαϊκή πορεία» και με τη «σαφήνεια» με την οποία απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ζητώντας την ψήφο του. Τόνισε ότι η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς της οποίας και ηγείται, έχει στόχο «να ενθαρρύνει το διάλογο στο χώρο της αριστεράς και να αναλάβει πρωτοβουλίες ενωτικού χαρακτήρα» και αποσκοπεί στο «να αναδειχθεί η ανάγκη μεταρρυθμιστικών πολιτικών, με ευρωπαϊκό πρόσημο και αριστερό χαρακτήρα».

«Δεν ομιλώ κατ' ανάγκη για ισοδύναμα. Η έννοια του ισοδυνάμου ξέρετε είναι πολύ σχετική. Μιλάω για παράλληλες πολιτικές, οι οποίες είναι δυνατόν να αντιρροπούν και να αντισταθμίζουν» είπε ο κ. Κουβέλης και ως παράδειγμα ανέφερε: 

Η σθεναρή στάση για το αναπαλλοτρίωτο της πρώτης κατοικίας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Η δεξιόστροφη στροφή της ηγεσίας των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς αφήνει κενό εκπροσώπησης σε ένα χώρο κοινωνικά και πολιτικά προοδευτικό, με τον οποίο στο παρελθόν -ιδιαίτερα στις μεγάλες ιστορικές στιγμές- η αριστερά είχε συνυπάρξει.