Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να καταρτήσει νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε εκείνους που έχουν αδήλωτα  χρήματα στο εξωτερικό, να τα νομιμοποιήσουν, ανακοίνωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για «τελευταία ευκαιρία» σε όσους διαθέτουν πόρους, ακόμη και από παράνομες δραστηριότητες, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να δηλώσουν τους πόρους αυτούς, πριν ολοκληρωθεί το περίφημο περιουσιολόγιο.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι στις εν λόγω ρυθμίσεις θα ενταχθούν και υποθέσεις που βρίσκονται ήδη στη μέγγενη της Δικαιοσύνης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες, να προχωρήσουν σε «ρύθμιση». Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η εν λόγω διάταξη θα έρθει σε εφαμρογή μνημονιακών δεσμεύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε όσους συμπολίτες μας έχουν χρήματα στο εξωτερικό η στο εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, όσοι δηλαδή έχουν βρει με άλλους τρόπους αλλά δεν τους τιμούν αλλά αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα και έχουν τεράστια ποσά. Αν είναι από ναρκωτικά ή όπλα δεν θα δοθούν κίνητρα, δεν θέλουμε να είναι προκλητικές οι ρυθμίσεις. 

«Εξετάζουμε διατάξεις που θα ελκυστικές  για να έχουν αποτέλεσμα, αλλά να μην είναι χαριστικές ώστε να επιτρέψουν ξέπλυμα», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός. .

Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στις υποθέσεις με τις λίστες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα ή ΜΜΕ, λέγοντας πως θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Υπογράμμισε, τέλος, ότι υπάρχουν περιπτώσεις πολιτικών προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί εντολή ελέγχου, χωρίς όμως ο έλεγχος αυτός να έχει ξεκινήσει.