Μίνι υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός για να δώσει κατευθύνσεις στους στενούς τους συνεργάτες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης και να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 2 δισ. ευρώ. 

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης για το θέμα του ΦΠΑ στα ιδιωτικά εκπαίδευτήρια. Επί τάπητος θα τεθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν από το πακέτο των προαπαιτούμενων που θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να οριστικοποιήσει, τα ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τα 300 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Την ίδια ώρα, παραμένει το «αγκάθι» των κόκκινων δανείων και στόχος της Αθήνας είναι να δοθεί παράταση στην προστασία του νόμου Κατσέλη, ζήτημα που αποτελεί σημείο αιχμής στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλη σημασία δίδεται στην επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος θα βρεθεί αύριο στην Αθήνα για να έχει σειρά επαφών με τον πρωθυπουργό και υπουργούς.

Θετικό σημάδι για την αποδέσμευση των 2 δισ. ευρώ δεν αναμένεται, πάντως, πριν από το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου, την ώρα που ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί ότι απομένουν ακόμη αρκετά να γίνουν για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση