Αιχμές κατά των συνυποψηφίων του για την προεδρία της ΝΔ άφησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας απαντώντας στα περί ασυμβίβαστου της υποψηφιότητάς του, κατά την ομιλία του στην Κηφισιά

«Κανένας από τους συνυποψήφιούς μου δεν δέχτηκε τη λάσπη που έχω δεχτεί εγώ. Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν ενόχλησε το σύστημα όσο η δική μου. Τώρα ανακυκλώνουν και πάλι διάφορα σενάρια για δήθεν κωλύματα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, επειδή βλέπω πολλούς έτοιμους να κάνουν σημαία την μία ή την άλλη γνώμη, αγνοώντας το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, ξεχνώντας σκόπιμα την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον Πρωθυπουργό. Είναι τόσο σαφές, τόσο ξεκάθαρο. Καταλαβαίνω την αγωνία των μηχανισμών της ακινησίας, αλλά δεν θα αλλάξουμε και το Σύνταγμα για να ησυχάσουν. Όσο πλησιάζει η 22α Νοεμβρίου τόσο δυναμώνουν οι επιθέσεις τους, να είστε όμως βέβαιοι για ένα πράγμα: Ο πόλεμος αυτός δεν με τρομάζει, αντίθετα ατσαλώνει τη θέλησή μου να τα αλλάξουμε όλα.

Τάχθηκε εξάλλου υπέρ της πρότασης για ντιμπέιτ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι «για να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης».

«Είμαι υπέρ του διαλόγου και στα όργανα και στη βάση και δημόσια. Άλλωστε, έχω προτείνει τη διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων. Υπάρχει μία και μόνη προϋπόθεση: να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι, γιατί μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε την εικόνα της παράταξης, μόνο έτσι θα βγει κερδισμένη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

Οτιδήποτε άλλο θα πληγώσει την παράταξη και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη διαδικασία. Ο διάλογος δεν είναι σόου.