Τον κίνδυνο διάσπασης και κατακερματισμού της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, δηλώνοντας ότι ο κίνδυνος διάσπασης είναι υπαρκτός. «Υπάρχει και ο κίνδυνος κατακερματισμού της Κεντροδεξιάς, και η κοινωνία καταστεί αδιάφορη για το κόμμα».

Ο βουλευτής σημείωσε ακόμα ότι στη ΝΔ δεν «έχουμε μάθει να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά. Είναι κρίμα να μας βάζει τα γυαλιά αυτή η κυβέρνηση. Το χειρότερο είναι ότι αυτά συμβαίνουν στη ΝΔ ενώ οφείλει να αποτελεί εναλλακτική λύση διακυβέρνησης απέναντι σε μία κακή κυβέρνηση». 

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι  τον Ιανουάριο είχε ζητήσει συνέδριο, «να πούμε τι έγινε σταβρά και αφού καταλήξουμε σε μια πρόταση, μετά να δούμε ποιος θα την εκπροσωπήσει. Δυστυχώς η ΝΔ σφύραγε κλέφτικα τον Γεννάρη. Καταλήξαμε να ψάχνουμε υποψήφιο χωρίς πρόταση και η κοινωνία δεν μπορεί να μας εμπιστευτεί αν δεν εξηγήσουμε τι κάναμε, και τα σωστά και τα λάθη». 

Όταν το Γεννάρη ζήτησα συνέδριο, δαιμονοποίηθηκα. Τότε ελάχιστοι στοιχήθηκαν πίσω από το συνέδριο. Κάποιοι που σήμερα κόπτονται για συζήτηση, τον Ιανουάριο δεν ήθελαν καν συνέδριο και υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, πρόσθεσε.

Σχετικά με το γιατί δεν είναι υποψήφιος, απάντησε:

Δεν είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω οποιαδήποτε πρόταση. Υπάρχουν απόψεις που εκφράζονται από υποψηφίους που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Να πάμε σε ένα συνέδριο και να δούμε ποια είναι η κυρίαρχη άποψη.