Την πεποίθηση ότι εκείνος που ωφελείται στην Ελλάδα είναι αυτός που δεν δηλώνει τίποτα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, προσθέτοντας ότι το Μνημόνιο δεν ήταν θρίαμβος της Αριστεράς, αλλά υποχώρηση και ότι ο Τσίπρας εκβιάστηκε να το υπογράφει. 

Σε σχέση με την παιδεία ο κ. Σεβαστάκης δήλωσε:

Η παιδεία είναι ένας χώρος που φαίνονται οι ιδεολογικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ. Νομίζω ότι δεν έχει γίνει εις βάθος διάλογος, το θέμα έχει μπει στην καθημερινή πολιτική. Λείπει ένα κομμάτι διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων. Θα βοηθούσε πολύ για να διαλυθούν σύννεφα που δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε όπως το γνωστικό θέμα, που αυτό δεν ζητιέται, περιθωριοποιείται. Αυτό το κομμάτι που είναι στρατηγικό για τη χώρα μας είναι η μόρφωση. Αυτό το έχει συλλάβει η Αριστερά. Η μόρφωση μπορεί να φτιάξει τον τρόπο που καταλαβαίνουμε την κρίση.

Ο ίδιος, επίσης πρόσθεσε ότι είναι πολλά τα ζητήματα στην εκπαίδευση, όπως οι τεχνικές δυσκολίες στα Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, αλλά και το ζήτημα της σταθερότητας στη μέση εκπαίδευση, προσδιορίζοντας ότι το αίτιο αυτής της κατάστασης είναι ότι οι καθηγητές έχουν προσληφθεί με δέκα διαφορετικά συστήματα.

Σε ερώτηση για τις προσλήψεις εκπαιδευτικων, απάντησε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει πολύ περισσότερους καθηγητές από ό,τι πέρυσι και τα κενά υπάρχουν κάθε χρόνο. 

Αναφορικά με την φορολογία της κυβέρνησης και ειδικά στα τέλη κυκλοφορίας τόνισε : 

Aυτό το κομμάτι που περιγράφετε ότι κάνεις κάτι και γυρνά εναντίον σου είναι τα σπίτια. Το κάνεις και έρχεται και σου λέει : Είναι οικονομικό ελάττωμα. Η κυβέρνηση το κανει τώρα γιατί είναι σε οικονομική άμυνα. Προσπαθεί να κάνει μια πιο ισόρροπη μοιρασιά στα αυτοκίνητα, κάπως να μοιράσει λίγο περισσότερο την δαπάνη στα νοικοκυριά. Ξέρετε ανάλογα με το κόστος του αυτοκινήτου πρέπει να είναι και η οικονομική επιβάρυνση. Ο βαθμός μόλυνσης του αυτοκινήτου δεν σχετίζεται καθόλου με την χρήση. Όλα έχουν την αδύνατη πλευρά τους. Προσπαθεί να απλώσει σε πιο πολλούς το κόστος. Ο άγραφος ωφελείται στην Ελλάδα. Ο αόρατος. Αυτός που είναι νομότυπος είναι ο χαμένος. 

Ο κ. Σεβαστάκης, στην διάρκεια της συνέντευξης, παραδέχθηκε επίσης ότι δεν είναι ο θρίαμβος της Αριστεράς το μνημόνιο και το χαρακτήρισε προφανή υποχώρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο: 

Το μνημόνιο καμία πολιτική δύναμη δεν το θέλει. Είναι εργαλείο για πολιτική στήριξη. Φυσικά εκβιάστηκε ο πρωθυπουργός να το υπογράψει. Αυτός είναι ο εκβιασμός : Ότι έχεις ανάγκη από δανεικά. H κατεύθυνση δεν είναι η αναπτυξιακή και αυτή που θα απελευθέρωνε τις δυνάμεις της χώρας. Παίρνει χρόνο για να μπορέσεις να απελευθερώσεις τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας σου. Το μνημόνιο μπορεί να αποτύχει. Δεν είχε κανείς την πρόθεση να μπει σε αυτό το πράγμα. Το πρόβλημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασώσει την ευαισθησία του και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.