Στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως έγραψε το newpost, η τριήμερη επίσκεψη του κ. Σουλτς θα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί τους και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν θα παρακολουθήσουν από το «Ελ. Βενιζέλος» την οργανωμένη αναχώρηση ομάδας προσφύγων για τη μικρή αυτή ευρωπαϊκή χώρα –κίνηση που πρέπει να βρει μιμητές δίχως άλλο. Επίσης, ο Γερμανός πολιτικός, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, αλλά  και εθελοντικές οργανώσεις θα επισκεφθεί το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

Την Πέμπτη, οι κοινές δράσεις Τσίπρα -Σουλτς θα κορυφωθούν με την επίσκεψη στη Μυτιλήνη και την επομένη, η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων εκείνων που είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού ζητήματος: Εκκλησία, Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, εθελοντικές οργανώσεις.