Καταφθάνει αύριο το πρωί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.

Στις 6:45 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, του Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης.

Στις 7:30 οι κ.κ. Τσίπρας, Άσελμπορν και Αβραμόπουλος θα προβούν σε δηλώσεις.

Στις 9:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας. Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς, ενώ στις 10:40 θα προβούν σε κοινές δηλώσεις. 

Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφθούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στις 12:30 ο κ. Σουλτς θα επισκεφθεί το κέντρο προσφύγων στον Βοτανικό συνοδευόμενος, πάντα, από τους υπουργούς κ. Ξυδάκη και κ. Μουζάλα.