ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εργασιακά και Ασφαλιστικό στη συνάντηση Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2015, 10:39 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2015, 13:46
Εργασιακά και Ασφαλιστικό στη συνάντηση Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γάλλου επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εργασίας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα εργασιακά και το ασφαλιστικό τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του γάλλου επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε στον υπουργό τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε:

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο ευρωπαίος επιτροπός έδωσε στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Αλέξανδρο Χαρίτση και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.