Στόχος είναι να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ώστε από την 1η του νέου έτους να επιστρέψει η σταθερότητα, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον Real FM, η κ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην – όσο το δυνατόν συντομότερη -  διευθέτηση όλων των ζητημάτων, όπως η προστασία της α’ κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια και οι 100 δόσεις. «Δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την α’ κατοικία, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του. «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σ’ όλα τα δυνατά επίπεδα» συμπλήρωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδίωξης πολιτικής λύσης.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι η γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί από τα θεσμικά όργανα του κράτους, ενώ σημείωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑείναι σαφής. Ωστόσο, απέφυγε να θέσει ζήτημα παραμονής του υπουργού στην κυβέρνηση, καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Φίλη.

«Το να προσπαθείς να κινητοποιήσεις εθνικιστικά αντανακλαστικά σε έναν διάλογο προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πολιτική ζωή του τόπου» σχολίασε παράλληλα, ασκώντας κριτική στους υποψήφιους προέδρου της Ν.Δ.