Σε αποκαλύψεις για τη συνομιλία που είχε με τον Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια του γεύματος που του παραχώρησε το Προεδρείο της Βουλής, προχώρησε ο Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ, ο πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε χαρούμενος, επειδή όπως είπε, ο κ. Σουλτς αναγνώρισε ότι η ελληνική πλευρά έχει σε όλα δίκιο.

«Αναγνώρισε, ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό. Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής στη συνέχεια της συνεδρίασης εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη διάσταση που πήραν οι δηλώσεις του, λέγοντας ότι ο σχολιασμός του ήταν ακριβής, αλλά επρόκειτο για ανεπίσημες δηλώσεις. «Αν ήταν να κάνουμε δηλώσεις θα ήταν κοινές με τον κ. Σουλτς. Δεν είναι δυνατό να μην μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας ως βουλευτές» είπε, εκφράζοντας έτσι την ενόχλησή του για το γεγονός ότι το κλειστό κύκλωμα της τηλεόρασης αναμετέδιδε τη συνεδρίαση, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες.