Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συναντήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο προς την Ανάπτυξη.Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα  επενδυτικό κλίμα.Πρέπει να προστατεύσουμε την Α’ κατοικία, των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.Η ύφεση δεν μπορεί να πνίγει άλλο την χώρα μας κα ι οι  εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν αυτή την αναγκαιότητα. Αυτό τόνισα στον κ. Σουλτς.

Όσον αφορά προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά τόνισε πως είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, όχι μόνο την Ελλάδα, και ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δέκα προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι ώρα να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε τα βασικά κέντρα καταγραφής να δημιουργηθούν στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, και η διακίνηση των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται από εκεί με «επίσημο» και ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

Χωρίς τους αδίστακτους διακινητές, που οδηγούν σε θάνατο αθώους ανθρώπους.Η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά και αλληλεγγύη που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του Ευρωπαϊκού ιδεώδους. Με προτεραιότητα  τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου.Η  Ελλάδα που βρίσκεται 5 χρόνια σε μεγάλη κρίση, χρειάζεται γενναία Ευρωπαϊκή βοήθεια για να αναλάβει το δικό της μερίδιο στην υπόθεση των προσφύγων.Βοήθεια που δεν πρέπει να συμψηφίζεται με τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα.