Απαντήσεις για όλα τα «καυτά» ζητήματα έδωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί στην συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιόνη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση ήταν επιλογή της κυβέρνησης, ενώ υπογράμμισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συμβιβασμός για τους πλειστηριασμούς με την ελληνική κυβέρνηση. 

Ο κ. Μοσκοβισί, εμφανίστηκε «εντυπωσιασμένος από τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση», αλλά όπως είπε «υπάρχουν θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα συνεδριάσει το Eurogroup, για να πάρουμε θετικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης». 

«Πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε έναν συμβιβασμό» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς. «Δεν θέλουμε να πληγούν οι φτωχοί, αλλά πρέπει να εισάγουμε μία κουλτούρα αποπληρωμής στους έχοντες», επεσήμανε και πρόσθεσε: 

Η Κομισιόν δεν είναι άκαμπτη. Όταν λέμε “συμβιβασμός” εννοούμε βήματα και από τις δύο πλευρές και πιστεύω πως οι συζητήσεις που είχα εδώ ήταν καρποφόρες. 

Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα πως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. «Οι περισσότερες επιλογές για τους φόρους ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση και ψηφίζονται από την ελληνική κυβέρνηση». Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό,  αλλά το πώς θα γίνει αυτό επαφίεται στην ελληνική πλευρά: 

Εμείς οριοθετούμε τους στόχους. Η κυβέρνηση επιλέγει τα μέσα.

Εξάλλου ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πάντως τόνισε ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του έτους. Ωστόσο υπογράμμισε ότι απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα. 

Για το ασφαλιστικό επεσήμανε πως «πρέπει να γίνει μία φιλόδοξη μεταρρύθμιση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να γίνει μέχρι τον Νοέμβριο, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσουμε τη συζήτηση για το χρέος».

Ειδικότερα για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ότι «είναι μεγάλο το κόστος εξυπηρέτησης και πρέπει να το ρυθμίσουμε». Το Eurogroup δεν συζητάει «κούρεμα», συνέχισε, αλλά όπως είπε «υπάρχουν τρόποι για να καταστεί βιώσιμο». Πάντως, όπως υπογράμμισε, πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση και έπειτα θα αρχίσουν οι όποιες συζητήσεις. 

Είπε επίσης πως δεν υπάρχει συζήτηση για Grexit, και υποστήριξε πως «προσπαθούμε να χτίσουμε σε κάτι διαφορετικό».

Οριοθέτησε παράλληλα την επιστροφή στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016 και το 2017 εκτίμησε πως θα υπάρξουν ισχυροί ρυθμοί μεγέθυνσης του ΑΕΠ