«Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για την πρωθυπουργία της χώρας, κανένα κώλυμα για την αρχηγία της ΝΔ» υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας

Μιλώντας σε συνάντηση με με υποστηρικτές και φίλους που είχε στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» τόνισε πως «ενοχλούμε πολύ γι αυτό μας πολεμάνε. Ενοχλούμε πολύ γιατί κάποιοι δεν θέλουν την αλλαγή στη ΝΔ, δεν θέλουν να ξεκινήσει κάτι καινούριο στις 22 Νοεμβρίου, κάποιοι δεν θέλουν Μακεδόνα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας». Και συνέχισε ο κ. Τζιτζικώστας:

Όλα αλλάζουν στις 22 του Νοεμβρίου. Ανοίγουμε ξανά την παράταξη μας σε αυτούς που μας γύρισαν την πλάτη, γιατί εμείς φταίξαμε. Γιατί εμείς αποκλείσαμε την κοινωνία από το ίδιο μας το κόμμα, κλειστήκαμε στον εαυτό μας και αφήσαμε τον κόσμο, που πιστεύει ακόμα και σήμερα στην ιδεολογία μας, να είναι αλλού. Όχι, αυτό αλλάζει. Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η ΝΔ ξαναγίνεται μεγάλη, ξαναγίνεται η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως «κάποιοι ρίχνουν "λάσπη"» εναντίον του και «αυτοί που φοβούνται είναι μέσα στη ΝΔ αλλά και εκτός, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

«Ακούτε, όλο αυτό το διάστημα, τι λένε. Τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει απέναντί μου. Τη λάσπη που ρίχνουν κι έχουν επιστρατεύσει από δημοσιογράφους και συστήματα μέχρι συνταγματολόγους για να μας πείσουν τάχα για συνταγματικά κωλύματα», επισήμανε και συνέχισε:

Τους λέω, λοιπόν, σήμερα από εδώ, ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για την πρωθυπουργία της χώρας, κανένα κώλυμα για την αρχηγία της ΝΔ. Κάποιοι φοβούνται. Και φοβούνται πολλοί και μέσα και έξω από την παράταξή μας, Μέσα στην παράταξη μας φοβούνται οι βολεμένοι , αυτοί που τόσα χρόνια μας είχαν αποκλεισμένους και έπαιρναν τις αποφάσεις μόνοι τους. Και έξω από την παράταξη μας φοβούνται το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ο ίδιος, που δεν θέλει να δει αλλαγή στη ΝΔ, δεν θέλει η παράταξη να κάνει μια νέα αρχή, να αλλάξει νοοτροπία, να ξαναμιλήσει στον κόσμο της, να ξαναμεγαλώσει. Και γι αυτό αντιδρούν έτσι, προσπαθούν με τον έναν ή άλλον τρόπο να ρίξουν λάσπη. Αλλά εμείς είμαστε συνηθισμένοι από αυτά και δεν μασάμε. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε ακόμα πιο δυνατά, με όλους απέναντι , αν αυτό χρειαστεί.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι η κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και με αυτή θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία. Αύριο και μεθαύριο θα περιοδεύσει στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών.