current views are: 4

4 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση21:16

Μοσκοβισί: Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις

Τις εντυπώσεις του από τις διαβουλεύσεις που είχε με την κυβέρνηση στην Αθήνα καθώς και τα μηνύματα που κόμισε, αποκάλυψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Επίτροπος της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί. 

Δημοσίευση 21:16’
αρθρο-newpost

Τις εντυπώσεις του από τις διαβουλεύσεις που είχε με την κυβέρνηση στην Αθήνα καθώς και τα μηνύματα που κόμισε, αποκάλυψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Επίτροπος της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί. 

Τις εντυπώσεις του από τις διαβουλεύσεις που είχε με την κυβέρνηση στην Αθήνα καθώς και τα μηνύματα που κόμισε, αποκάλυψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Επίτροπος της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει πως «είμαστε σε μία κρίσιμη φάση στην οποία η χώρα πρέπει να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, να σεβαστεί το μνημόνιο που υπέγραψε αυτό το καλοκαίρι». 

Ο Επίτροπος τονίζει πως πρέπει να «μην χάσουμε το στόχο, να προχωρήσουμε μεθοδικά και σταθερά. Αυτό περιμένουν τα μέλη της ευρωζώνης, πριν απελευθερώσουν την πρώτη δόση των 2 δισ. ευρώ».

Εμφανίζεται εξάλλου αισιόδοξος, τονίζοντας πως υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σημειώνει πως αυτή με αυτή την κυβέρνηση από τον Ιούλιο και μετά «είναι εκείνη με την οποία έχουμε δουλέψει καλύτερα από την αρχή της κρίσης το 2010». 

«Δεν έχουν λυθεί όλα», συνεχίζει ο Επίτροπος και προσθέτει:

Υπάρχουν προκλήσεις, αλλά είναι κοινή η επιθυμία να προχωρήσουμε μαζί. Η Ελλάδα έχει κάνει πραγματική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και έχει αντιμετωπίσει γενναία την προσφυγική κρίση και υποστηρίζουμε αυτή την προσέγγιση.

Παράλληλα τονίζει πως στους συνομιλητές του ανέφερε ότι «δύσκολες αποφάσεις έρχονται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» και συνεχίσει:

Αρκετά μέτρα υιοθετούνται για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση. Τα πράγματα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το πρώτο κύμα πρέπει να ολοκληρωθεί. 

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια σημειώνει ότι «οι πιο ευάλωτοι πρέπει να βοηθηθούν και να προστατευθούν χωρίς να ικανοποιηθούν εκείνοι που είναι στρατηγικά χρεοκοπημένοι για να αποφύγουν τις ευθύνες τους».

«Ένα δεύτερο κύμα μέτρων πρέπει να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες και να ψηφιστεί το Νοέμβριο. Η διατήρηση αυτού του προγράμματος θα επιτρέψει στους θεσμούς να αξιολογήσουν και να επικυρώσουν γρήγορα αυτές τις αποφάσεις, επιτρέποντας στις χώρες μέλη να ξεκλειδώσουν τη δόση. Ελπίζω ότι το Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου θα δώσει το σήμα για αυτό, αυτός είναι ο στόχος μας» υποστηρίζει εξάλλου.


σχετικα αρθρα