του Γιάννη Γιαννόπουλου 

Ούτε στο τηλέφωνο δεν μιλούν οι συνυποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ. Το κλίμα κυρίως μεταξύ των κυρίων Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα δεν είναι το καλύτερο δυνατό και μάλιστα μετά τους χαρακτηρισμούς του τελευταίου ότι ο ο πρώτος είναι επιλογή ήττας, φορτίζεται ακόμη περισσότερο. 

Από το περιβάλλον του κ Τζιτζικώστα εκτιμούν ότι η βάση της ΝΔ οφείλει να απαντήσει σε ξεκάθαρα διλήμματα με πρώτο την διαφορά ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Το νέο εκπροσωπεί ο κ Τζιτζικώστας, σύμφωνα πάντα με συνομιλητές του και το παλιό εκπροσωπεί ο κ Μεϊμαράκης αλλά και τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ ακόμη και οι πρώην πρωθυπουργοί υπό την έννοια ότι έχουν δοκιμαστεί σε κυβερνητικές θέσεις και ο λαός τους απέρριψε. 

Το επόμενο δίλημμα είναι η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΝΔ αφού ο κ Τζιτζικώστας ευαγγελίζεται μια δομή που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την παλιά κομματική δομή της ΝΔ ενώ θα είναι απόλυτα κατοχυρωμένη η συμμετοχή της νεολαίας και της βάσης. 

Για πανικό του Απόστολου Τζιτζικώστα κάνει λόγο η πλευρά Μεϊμαράκη που εκτιμά ότι αφενός το προβάδισμα του προσωρινού προέδρου της ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και η απήχηση του λόγου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην κομματική βάση αποτελούν και τις αιτίες αυτού του πανικού.

Η επίθεση κατά πολλούς που εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στους πρώην προέδρους της ΝΔ και η προσπάθεια αποσύνδεσής της υποψηφιότητάς του από εκείνους , χαρακτηρίστηκε από βουλευτές και στελέχη που στηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μια άκρως διασπαστική κίνηση που εντάσσεται και αυτή στον πανικό του περιφερειάρχη . 

Την ίδια ώρα οι ψυχραιμότερες φωνές στη ΝΔ προειδοποιούν ότι αυτή η «κόντρα»> των δύο μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρει στην ενότητα του κόμματος και μόνο εγγυήσεις για την ενότητα της βάσης δεν προσφέρει για την επόμενη ημέρα. 

Μάλιστα πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι αναζητούνται στο εσωτερικό του κόμματος βουλευτές που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τον ρόλο του «πυροσβέστη» που θα ρίξουν τους τόνους και θα οδηγήσουν τους συνυποψηφίους σε δηλώσεις που θα εγγυόνται την ενότητα την επόμενη ημέρα στις 23 Νοεμβρίου.