Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Βρούτση καθώς και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εργασίας ότι διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, λέγοντάς του ότι «έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»:

Άκουσα τον κ. Βρούτση να εγκαλεί εμένα προσωπικά για το θέμα του 751 (βασικός μισθός). Ο άνθρωπος ο οποίος έφερε τον νόμο, κατήργησε τον κατώτατο μισθό, έκανε λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του κατώτατου μισθού. Έχετε χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Στο στόχαστρο του κ. Σκουρλέτη μπήκε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  για τον οποίο είπε ότι «πάσχει από διχασμό»:

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση πάσχει από έναν διχασμό. Από την άλλη λέει ότι δεν είναι στη λογική της τα εφαρμοζόμενα μέτρα και από την άλλη καλείται να τα εφαρμόσει. Αυτό το αποδεχόμαστε. Εμείς, δε θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι μπορεί το πρόγραμμά μας να αρχίζει και να τελειώνει σε ακραίες πολιτικές λιτότητας. Κύριε Βενιζέλο, όσα είπατε πριν είναι μια ομολογία ότι διεκδικείτε την πατρότητα των μνημονιακών πολιτικών.