current views are: 5

5 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:30

Ανταλλαγή πυρών Βούτση – Ζωής για τα αποθεματικά της Βουλής

Ως απαράδεκτη παραποίηση των λεγομένων του Προέδρου της Βουλής, χαρακτηρίζουν κύκλοι του κ. Βούτση όσα υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Δημοσίευση 13:30’
αρθρο-newpost

Ως απαράδεκτη παραποίηση των λεγομένων του Προέδρου της Βουλής, χαρακτηρίζουν κύκλοι του κ. Βούτση όσα υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ως απαράδεκτη παραποίηση των λεγομένων του Προέδρου της Βουλής, χαρακτηρίζουν κύκλοι του κ. Βούτση, τα όσα υποστήριξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέσω αναρτήσεών της σε μέσα κοινωνική δικτύωσης, για τα αποθεματικά του Κοινοβουλίου.

Η υφέρπουσα σύγκρουση μεταξύ της τέως και του νυν προέδρου, βγαίνει σιγά σιγά στην επιφάνεια, με τους συνεργάτες του κ. Βούτση να απαντούν στις κατηγορίες περί «καβάτζας», λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είπε δύο φορές ότι τα αποθεματικά της Βουλής χρειάζονταν προκειμένου να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον πόλεμο που δεχόταν, υπογραμμίζοντας ότι δεν σπαταλήθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους.

«Με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου, η Βουλή δεν συνέβαλε σε αυτή τη προσπάθεια, σε αντίθεση με πολλούς οργανισμούς και ΟΤΑ που ανταποκρίθηκαν», είπε ο Νίκος Βούτσης σε συνεργάτες του και σημείωσε ότι οι αιτιάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου για οποιοδήποτε θέμα, θα μπορούσαν να είχαν κατατεθεί και να έχουν απαντηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, εάν είχε συγκαλέσει το ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής.

Είχαν προηγηθεί αναρτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Twitter όπου εξαπέλυε επίθεση στην κυβέρνηση, καλώντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για το πού χρησιμοποιήθηκαν τα αποθεματικά. 

Κωνσταντοπούλου: «Ας μας πουν που πήγαν τα αποθεματικά»

Απαντώντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εμμένει στις θέσεις της και διερωτάται: «Καλά όλα αυτά αλλά ας μας πει, που πήγαν τελικά τα αποθεματικά όλων των Φορέων που παραχώρησαν στο κράτος».

Μιλώντας στο Newpost, η τέως Πρόεδρος επανέρχεται σημειώνοντας πως δεν μπορεί η Βουλή να χρησιμοποιεί δικά της κονδύλια για να πληρώνει εργασίες άσχετες προς το αντικείμενό της. « Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που δείχνουν τις πραγματικές τους προθέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Πληρώνουν λογιστή, ορκωτό, του δίνουν περίπου 100 ευρώ και μας φέρανε ανυπόγραφο προϋπολογισμό του την οποίου την ευθύνη αναλαμβάνει ο κ. Σούρλας, που έχει λήξει η θεία του εδώ και πολλούς μήνες», προσθέτει με νόημα.

 «Γραφικότητες»

Την ίδια στιγμή, πάντως, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους οι συνεργάτες του Προέδρου, χαρακτηρίζουν «γραφικότητες» τόσο τις αιτιάσεις όσο και την εν γένει στάση της πρώην Προέδρου. Όπως λένε, την ώρα που συνεδριάζει το Δ/Σ του Ιδρύματος παρουσία πρώην πρωθυπουργών, εκείνη ασχολείται με ζητήματα που δεν έθιξε ποτέ όσο είχε την ευθύνη της Βουλής.

 

σχετικα αρθρα