current views are: 6

5 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:35

Τόσκας: Στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Δημοσίευση 19:35’
αρθρο-newpost

Για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα, κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής είναι ο ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ποντίων στο Σύνταγμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Είναι προφανές ότι προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρόντες στα επεισόδια. Οι πληροφορίες που έχουμε μετά από την ταυτοποίηση αυτών των ανθρώπων είναι ότι ένας από αυτούς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και εξετάζουμε για τους υπόλοιπους», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ

Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε τη σύλληψή του. Για άλλους τρεις ανθρώπους, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον βουλευτή. 

Νωρίτερα, σε δήλωσή του έκανε λόγο για ακροδεξιούς τραμπούκους, «που καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα».

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» τόνισε. 

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι «οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη» και υπογράμμισε:

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος έσπευσε να απορρίψει τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

Καταγγέλλω τον υπουργό ΠΡΟΠΟ που στοχοποίησε ένα ολόκληρο κόμμα. Για να καλύψει την γκάφα του έδωσε την εντολή να προχωρήσει η αστυνομία σε προσαγωγές. 

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ, για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, αλλά και εναντίον του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον οποίο όμως δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν, αναφέρει ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».


σχετικα αρθρα