«Με τη βία δεν θα βρούμε λύση. Με τη βία και τον φασισμό δεν θα βρεθεί λύση ποτέ και πρέπει να το σκεφτούν όλοι αυτό» ήταν το σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ακραίως με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο για την επίθεση τραμούκων στον Γ. Κουμουτσάκο.

Όπως έχει εξελιχτεί η κατάσταση στη χώρα με την κρίση δεν θα γιατρευτεί ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία με την βία. Οι πολιτικοί μπορούν να δώσουν λύση. Χρειάζεται η μέγιστη πολιτική ευθύνη και όλα τα κόμματα μαζί ενωμένα. Να αναλάβουμε όλοι οι πολιτικοί τις ευθύνες μας. Να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στον λαικισμό που είναι ο εθνικός καρκίνος, τόνισε.

Σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ και τους υποψήφιους αρχηγούς, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι προέχει μια ουσιαστική ανανένωση της ΝΔ, ενωμένη.

«Να μην αναλωθούμε στον αντι -Τσίπρα. Στην ΚΟ είχα ζητήσει να γίνει συνεδρίαση όπου οι 4 αρχηγοί θα παρουσίαζαν τις θέσεις τους. Αυτό δεν φαίνεται να γίνεται. Το καλό είναι ότι η ΝΔ δεν κατέρρευσε όπως το ΠΑΣΟΚ, το κακό είναι ότι έχει βαριά τραύματα. Να μην βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά να δούμε τα λάθη στο πρόσφατο παρελθόν και να δούμε ποια θέματα της κοινωνίας δεν αγγίξαμε» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι απαιτείται: Και ανανέωση και ενότητα. «Ο νέος αρχηγός να σκεφτεί ότι έχει δύσκολη δουλειά και θα νπάρει την καρέκλα που καθόταν κάποτε. Να μείνει ξεκάθαρα η ΝΔ και ο νέος αρχηγός κόντρα στον λαικισμό».

Ερωτηθείς για τα προαπαοτούμενα που ήρθαν στη Βουλή σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ήταν σούπερ μάρκετ, χωρίς σπονδυλική στήλη.

Ενώ για την φορολόγηση της ελληνικής μπίρας, ανέφερε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα ήταν κωμικοτραγική. «Κανείς υπουργός δεν έρχεται να υποστηρίξει το συγκεκριμένο φόρο στη Βουλή και η μόνη δικαιλογία από βουλευτές ήταν ότι ήταν στην εργαλειοθήκη. Ακόμα και αν ήταν στην δεύτερη εργαλειοθήκη, δεν είναι ευαγγέλιο οι προτάσεις το ΟΟΣΑ. Οι ίδιοι στην κυβέρνηση δεν έχουν άποψη και θέση για την φορολόγηση της ζυθοποιίας». 

Τέλος για τα κόκκινα δάνεια ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε την πλήρη μεταστροφή της κυβέρνησης στο θέμα.

Το ΕΣΠΑ δεν κινείται. Όλα είναι συζητήσεις ματαιότητας. Στο θέμα των φόρων υπάρχουν στην κυβέρνηση πολλές απόψεις.