Επικίνδυνη χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ αναφερόμενη στον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου είπε ότι πρόκειται για «χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας».

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, «είδαμε μια μικροπολιτική εκμετάλλευση, με επικίνδυνα, όμως, δυστυχώς, χαρακτηριστικά».

«Στο πολιτικό πεδίο υπάρχουν αντιπαραθέσεις και πολιτικές εκμεταλλεύσεις, ενδεχομένως, αυτό είναι αντιληπτό. Όμως, θα πρέπει να είναι σαφές, για όλο το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής», σημείωσε και πρόσθεσε:

Και συνέβη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Για αυτό αναφέρθηκα στο tweet του κ. Γεωργιάδη, το οποίο αν μη τι άλλο καλούσε - δεν καλούσε ο ίδιος - αλλά στα αλήθεια έλεγε ότι θα ζητήσουν οι Πόντιοι «την κεφαλήν επί πίνακι» του κ. Φίλη το απόγευμα. Αυτό δεν είναι ανεκτό από το πολιτικό σύστημα ή δεν πρέπει να είναι ανεκτό. Στη συνέχεια, όπως είπα και στη δήλωση μου, δεν βρήκανε το κεφάλι του κ. Φίλη και πήραν το κεφάλι του κ. Κουμουτσάκου. Διότι η ακροδεξιά είναι απέναντι στη Δημοκρατία, στον Κοινοβουλευτισμό, και στους νεοδημοκράτες βουλευτές. Επομένως αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους. Αναζωπυρώνουν μισαλλόδοξα θέματα. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί. 

Η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως η ΝΔ θα έπρεπε να είναι θωρακισμένη σε τέτοια ζητήματα και συμπλήρωσε:

Μπορείς να διαφωνείς με μια άποψη, αλλά δεν μπορείς να φιμώσεις κάποιον ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη, είτε είναι υπουργός, είτε είναι πολίτης, είτε είναι οποιοσδήποτε. Σε αυτό θα έπρεπε να είμαστε αποφασιστικοί. Χρησιμοποιήθηκε μια τέτοια δήλωση με ένα τρόπο ο οποίος έφερε το αποτέλεσμα, το όποιο βλέπουμε σήμερα, αυτό το δραματικό αποτέλεσμα. Να βλέπουμε να χτυπούν βάρβαρα τον κ. Κουμουτσάκο. Είναι χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης στην περίπτωση που υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Φίλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

Η ΝΔ έχει εκλογές για πρόεδρο, και αντιλαμβανόμαστε ότι καθένας θέλει κάτι να πει παραπάνω, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος. Αυτό όμως δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθεί να βγει πρόεδρος όποιος κάνει, περισσότερες κινήσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βγουν με τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις, ας βγουν με τις πολιτικές διαφωνίες, ας βγουν με τη διαφωνία τους την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ βλέπουμε ποιος πλειοδοτεί σε μια τέτοια ρητορική. Και βεβαίως η στάση του κ. Μεϊμαράκη και η δήλωση του είναι προβληματική και επικίνδυνη. Έχω μιλήσει με βουλευτές, με αρκετούς βουλευτές και της ΝΔ, που δεν συμφωνούν με αυτήν την πρακτική.

Σε άλλο σημείο, διερωτήθηκε αν αυτό που ζητούν από τον Νίκο Φίλη είναι μια «δήλωση μετάνοιας» και πρόσθεσε:

Είχε μια άποψη όταν ήταν δημοσιογράφος. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει γράψει διάφορα πράγματα. Μίλησε για ένα κείμενο που έχει γράψει στο παρελθόν και είπε βεβαίως σήμερα ότι είναι σαφές ότι συντάσσεται με την άποψη της κυβέρνησης και υπηρετεί τον κοινοβουλευτισμό και την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων. Επιτρέπεται να ζητάμε σήμερα δηλώσεις μετανοίας; Αυτά είναι επικίνδυνα. Δεν απασχολεί εμένα αν μέσα σε μια πολιτική αντιπαράθεση πάθει πολιτική ζημιά η Όλγα Γεροβασίλη ή ό τάδε. Δεν με απασχολεί και δεν απασχολεί κανέναν μας πραγματικά. Μας απασχολεί όμως το πολιτικό κλίμα στη χώρα μας.

«Και η συζήτηση για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός δεν είναι σωστή αντιμετώπιση. Είναι επικίνδυνη αντιμετώπιση. Θα πρέπει να το ξανασκεφτούν», κατέληξε.