current views are: 8

6 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:53

Στον «αέρα» η δόση- Ο Τσίπρας αρχίζει επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους

Μπαράζ επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες αρχίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να κλείσει το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Δημοσίευση 10:53’
αρθρο-newpost

Μπαράζ επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες αρχίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να κλείσει το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής πρόοδος στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί α΄κατοικίας αποτελούν τα αγκάθια στις συζητήσεις καθώς το χάσμα των δύο πλευρών δεν δείχνει να γεφυρώνεται. Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα συνεδρίαση του EuroWorking Group μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη «σαφήνεια» για τα προαπαιτούμενα. Οι συζητήσεις περνούν σε ανώτερο επίπεδο και το οικονομικό επιτελείο στις 18:00 μ.μ. θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές. 

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης και θα επιδιώξει πολιτική λύση αρχίζοντας από σήμερα κιόλας επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για τα κόκκινα δάνεια προκειμένου να ξεμπλοκάρει το ζήτημα. 

Αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες εντός του σαββατοκύριακου και με την ηγεσία των δανειστών. Εξάλλου ο κ. Τσίπρας έχει ήδη λάβει την στήριξη τόσο του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ όσο και του επιτρόπου κ. Μοσκοβισί και του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις πρόσφατες επαφές που είχαν, καθώς κανείς δεν θα επιθυμούσε να διαδραματιστούν στην Ελλάδα «σκηνές Ισπανίας» με μαζικές εξώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στο ζήτημα και θα επιδιώξει όπως και να έχει να προστατευτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών.


σχετικα αρθρα