«Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη παραποιήθηκαν σκόπιμα» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτης Φαμέλλος που καταδίκασε την  επίθεση σε βάρος των κ.κ. Κουμουτσάκου και Βαρβιτσιώτη, χθες το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Ο κ. Φαμέλλος, μιλώντας στο Πρακτορείο FM , είπε ότι στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR ο κ. Φίλης δεν αμφισβήτησε τη θεσμική απόφαση της Βουλής περί γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «αυτό σβήστηκε», ενώ συνέχισε:

Δημιουργήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ από μέσα ενημέρωσης που δεν έψαξαν την ουσία, έψαξαν την αναπαραγωγή από κομματικούς χώρους που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Τροφοδοτήθηκε τελικά ένα κύμα μίσους, πατριδοκαπηλίας, εθνικισμού, μισαλλοδοξίας.

Είπε, ακόμα, ότι χρησιμοποιήθηκε μια εκπομπή πολιτικού λόγου για να εκμεταλλευτεί κάποιος πολιτικά μια συζήτηση που δεν αμφισβητεί τη θεσμική απόφαση του κράτους και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση.

«Ο κ. Φίλης ζήτησε σε εκείνη την εκπομπή να αναγνωρίσει η Τουρκία τα εγκλήματα και όλα αυτά θάφτηκαν μόνο και μόνο για να κάνουμε φασαρία. Τη φασαρία όμως -εμείς οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουμε- ότι όταν την τροφοδοτούμε, τις περισσότερες φορές θα πρέπει να την πληρώσουμε, να τη διαχειριστούμε μετά» επισήμανε.

«Ο κ. Μεϊμαράκης είναι έμπειρος πολιτικός, αλλά και η ΝΔ διαθέτει έμπειρους πολιτικούς. Πρέπει να καταλάβουν ότι όταν εκπέμπουν μίσος θα εισπράξουν βία. Και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης 'τουϊτάρισε' ότι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι· αυτό ως εικόνα βίας αναπαράγει τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό» είπε ο κ. Φάμελλος και υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή σε «επίπεδο ιδεολογίας και αξιών».