current views are: 6

6 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:21

Τζιτζικώστας: Τον Τσίπρα τον συμφέρει μια μικρή, κλειστή ΝΔ

Την πεποίθηση ότι δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η ανανέωση της ΝΔ, αλλά και το γεγονός ότι ενοχλεί η δική του υποψηφιότητα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Δημοσίευση 13:21’
αρθρο-newpost

Την πεποίθηση ότι δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η ανανέωση της ΝΔ, αλλά και το γεγονός ότι ενοχλεί η δική του υποψηφιότητα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Την πεποίθηση ότι δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η ανανέωση της ΝΔ, αλλά και το γεγονός ότι ενοχλεί η δική του υποψηφιότητα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Όπως τόνισε:

Η υποψηφιότητά μου ενοχλεί διαφόρους εκτός και εκτός της παράταξης. Εντός παράταξης τους λίγους και βολεμένους, που τους συμφέρει η ΝΔ να παραμένει μικρή και κλειστή και εκτός παράταξης φυσικά το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει κάνει και επιλογή προσώπου.

Στηρίζει ξεκάθαρα τον κ. Μεϊμαράκη, γιατί αυτός τον συμφέρει. Είναι προφανές. Δε συμφέρει τον κ. Τσίπρα η ΝΔ να αλλάξει νοοτροπία, να ζητήσει συγνώμη, να αρχίσει να ξανά επιστρέφει ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη όλα αυτά τα χρόνια. Ένας κόσμος που είναι άνω των δυο εκατομμυρίων Ελλήνων. Τον κ. Τσίπρα τον συμφέρει μια μικρή κλειστή ΝΔ, συσπειρωμένη σε ένα χαμηλό ποσοστό για να κερδίσει χρόνο.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι μόνο η συμμετοχή της κοινωνίας θα δώσει προοπτική νίκης στην παράταξη. 

Όπως υποστήριξε ”ο ένας δρόμος είναι ο δρόμος της ήττας, είναι ο δρόμος της στασιμότητας, της μεταβατικότητας, που αποδείχθηκε μόλις πολύ πρόσφατα ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την παράταξη σε νίκες. Και υπάρχει και ο άλλος δρόμος, ο δρόμος που λέει ότι τα πράγματα δεν πάει καλά στη ΝΔ, ότι πρέπει να αλλάξουμε άμεσα και ριζικά τη νοοτροπία μας, τις δομές μας, τον τρόπο λειτουργίας μας, ακόμα και πρόσωπα, και ότι κυρίως πρέπει να ξαναμιλήσουμε στην κοινωνία, στην οποία εμείς οι ίδιοι γυρίσαμε την πλάτη.

Πολλοί λένε στη ΝΔ: “Ας περιμένουμε, δεν έγινε κάτι. Θέλουμε να κάνουμε τις αλλαγές αργότερα. Μας αρκεί να είμαστε συσπειρωμένοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες”. Διαφωνώ. Τώρα είναι που πρέπει να αλλάξει η ΝΔ. Γιατί μόνο η ΝΔ στο πολιτικό μας σύστημα μπορεί να αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μια νέα ΝΔ αλλαγμένη. Μια ΝΔ με άλλη νοοτροπία, άλλες δομές, που θα ξαναμιλάει στην κοινωνία και θα μπορέσει να ξαναγίνει ελκυστική. Και γι’ αυτό και πρέπει να βιαστούμε, γιατί δεν μπορεί να περιμένει άλλο η χώρα μας τη ΝΔ να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε τώρα. Κι αυτό το κλίμα σάς το μεταφέρω και σήμερα από την Καβάλα που βρίσκομαι και χτες από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, κι απ’ όλη την Ελλάδα, ο κόσμος θέλει την αλλαγή. Γι’ αυτό θα έχουμε μαζική προσέλευση στις κάλπες”.
 
Ο ίδιος μίλησε και εκείνους που επισημαίνουν το γεγονός ότι ένας αρχηγός πρέπει να προέρχεται από το κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι είναι το μοντέλο του εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού ισχύει σε πολλές χώρες:

Και ο κ. Τσίπρας ήταν εκτός κοινοβουλίου όταν ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές. Και αυτό το μοντέλο, του εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού, πρέπει να ξέρετε ότι ισχύει σε πάρα πολλές χώρες. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, αν εκλεγεί το κόμμα σου γίνεσαι πρωθυπουργός, συμμετέχεις στη Βουλή, μιλάς στη Βουλή, απαντάς στη Βουλή. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το πρόβλημα μας είναι στην κοινωνία, εκεί πρέπει να ξαναμιλήσει η ΝΔ.
 

Στην συνέντευξή του ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο και για ”λάσπη” που δέχεται σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι κάποιοι απομονώνουν τις δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα. ”Φυσικά μιλάω για ιδιωτικοποίηση, γιατί χωρίς να μπει ιδιώτης δε μπορεί να αναπτυχθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ίδιο συμβαίνει και σε όλα. Εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι το κράτος δε μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Δουλειά του είναι να βάζει τους κανόνες και να επιβλέπει τους κανόνες, όχι να κάνει τον επιχειρηματία”.

Ο κ. Τζιτζικώστας ρωτήθηκε και για την χθεσινή επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο, την οποία χαρακτήρισε ”χτύπημα” στη Δημμοκρατία

Ήταν τραγικές εικόνες τα όσα είδαμε χτες. Ήταν ένα χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία. Είναι ντροπή γιατί έφυγε το επίκεντρο από το λόγο για τον οποίο έγινε αυτό το συλλαλητήριο, για να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί οι Έλληνες ενωμένοι για αυτή την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων. Ήταν μια κατάσταση που θλίβει και εξοργίζει όλους μας.

Τέλος, σε σχεση με την τοποθέτησή του Νίκου Φίλη, υπογράμμισε ότι ο ” κ. Τσίπρας να τον αποπέμψει αλλιώς αποδέχεται την απαράδεκτη τοποθέτησή του.Με ενοχλεί το ότι ο κ. Φίλης έκανε αυτή τη δήλωση ως υπουργός Παιδείας.

Δε θα με ενοχλούσε αν το έλεγε ως ιδιώτης. Τότε θα είχε κάθε δικαίωμα να λέει ότι θέλει.Όταν εκφράζεις όμως την επίσημη ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα έχεις το ρόλο του υπουργού Παιδείας, δε μπορεί να παίρνεις μια θέση η οποία είναι εις βάρος των συμφερόντων της ίδια της χώρας, η οποία δίνει μια μάχη όλα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να διεθνοποιήσει το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Έχουμε πάρει απόφαση στη Βουλή να υπάρχει Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας, έχουμε καταφέρει να πείσουμε πολλές χώρες να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Ποντίων, ζητάμε όλα αυτά τα χρόνια από την Τουρκία την αναγνώριση και μια συγνώμη, και βγαίνει τώρα ο υπουργός Παιδείας της χώρας να αμφισβητήσει ότι είναι γενοκτονία ο σφαγιασμός 350.000 Ποντίων;

Για τον υπουργό Παιδείας θα πω απλώς ότι είναι απαράδεκτος, και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Εφόσον δεν παραιτείται ο ίδιος, θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, διότι κρατώντας τον, αποδέχεται έμμεσα την απαράδεκτη αυτή τοποθέτησή του”.


σχετικα αρθρα