«Φωτιές» άναψε η ανακοίνωση του Ποταμιού που έκανε λόγο για διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο προστάτη Άγιο ή Αγία παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου. Με τη σειρά του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε με μια λιτή, αλλά σκληρή ανακοίνωση, με το Ποτάμι να ανταπαντά. 

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στην στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Άγιο ή Αγία (δηλαδή τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία), παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου.

Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε «αριστερίζουσα» δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο «ποίμνιο» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν.

Και προσθέτει: 

Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή «σαπάκια», την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση…

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λακωνική του ανακοίνωση σημείωνε:

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ποτάμι» για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό.

Ανταπαντώντας, το Ποτάμι εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία εύχεται να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος.