Σφοδρά πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου με αφορμή τα όσα ακολούθησαν την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» η κ. Σβίγκου επεσήμανε ότι «η ΝΔ έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας». 

Ανέφερε ότι «όλη αυτή την εβδομάδα είδαμε να παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια με την ακροδεξιά, επένδυσε στην πατριδοκαπηλία, επένδυσε σε μια πολιτική αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με όσα θα πρέπει να συζητάνε αυτή τη στιγμή τα κόμματα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Προσπάθησαν, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, να ξεφύγουν από τα δικά τους αδιέξοδα και τελικά αυτό που είδαμε, ήταν ντροπιαστικό...».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής όταν ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι του κ. Φίλη, καλώντας στη συγκεκριμένη συγκέντρωση», για να σχολιάσει πως «φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο».

Αναφορικά με το κλίμα που ακολούθησε χτες στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «δυστυχώς βλέπουμε ότι, αντί η ΝΔ να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον διάλογο και στη Βουλή με πολιτικά επιχειρήματα, προσπάθησε για ακόμη μια φορά να κάνει τη Βουλή αντίστοιχη της εσωκομματικής της αρένας» και προσέθεσε: 

Δεν είναι τυχαίο ότι όσο προχωρούν οι εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της, βλέπουμε να διολισθαίνουν ακόμη περισσότερο στο ποιος θα εκφράσει καλύτερα το κομμάτι της ακροδεξιάς που συνεχίζει να υπάρχει στη ΝΔ.

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις του κ. Καμμένου για τις δηλώσεις του κ. Φίλη και εάν αυτό θα συνιστούσε κυβερνητικό πρόβλημα σε ενδεχόμενο πρότασης μομφής (σ.σ. για την οποία έχει μιλήσει ο κ. Μεϊμαράκης), η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Άμυνας. «Και φαντάζομαι», συμπλήρωσε, «ότι δεν τίθεται ζήτημα για το τι θα πράξει η κυβέρνηση στο σύνολό της από μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση...».