Δεν υπήρξε ουσιαστική προσέγγιση Αθήνας-δανειστών στη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αφού παραμένουν σημαντικά «αγκάθια», ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη του μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και τους εκπροσώπους των δανειστών διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, Σάββατο.

Υπάρχει πάντως ανησυχία για την εξεύρεση της «χρυσής τομής» αφού το κλίμα στις επαφές δεν ήταν καλό. Αιτία, τα εμπόδια που παραμένουν για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διαφωνία στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και στα κριτήρια προστασίας της α' κατοικίας από πλειστηριασμούς, ενώ οι δανείστες ζητούν την αυτόματη απώλεια της ρύθμισης για τις 100 δόσεις για όποιον φορολογούμενο καθυστερήσει έστω και μια ημέρα τη δόση.

Πρόβλημα υπάρχει και στα γενόσημα φάρμακα, ενώ παραμένει το αλαλούμ με τη φορολόγηση στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Την Κυριακή αναμένεται να συγκληθεί το Euro Working Group, που θα εξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα εισηγηθεί σχετικά στο Eurogroup.