current views are: 2

6 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση20:14

Σύλληψη 24χρονου για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – Αυτοκόλλητα της Χ.Α. και φυσίγγια στα σπίτια υπόπτων

Ένας 24χρονος άνδρας έχει συλληφθεί και άλλα τέσσερα άτομα αναζητούνται από την αστυνομία για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ σε έρευνες στα σπίτια των δύο υπόπτων βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 20:14’
αρθρο-newpost

Ένας 24χρονος άνδρας έχει συλληφθεί και άλλα τέσσερα άτομα αναζητούνται από την αστυνομία για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ σε έρευνες στα σπίτια των δύο υπόπτων βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Ένας 24χρονος άνδρας έχει συλληφθεί και άλλα τέσσερα άτομα αναζητούνται από την αστυνομία για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ σε έρευνες στα σπίτια των δύο υπόπτων βρέθηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Ενώ αρχικά, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο συλληφθείς φαινόταν από το βίντεο ότι δεν έχει σχέση με τους δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε συνεννοηθεί νωρίτερα με τους δράστες της επίθεσης να πάρει τον κ. Κουμουτσάκο από τον κόσμο, να τον απομονώσει και να γίνει στη συνέχεια η επίθεση.

Οι δύο εκ των πέντε που φέρονται ότι εμπλέκονται στην βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή χαρακτηρίζονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ως νεοναζί.

Πρόκειται για τον άνδρα με το μαύρο τζόκεϊ, που φαίνεται στο βίντεο το οποίο βγήκε στην δημοσιότητα, να χτυπάει με γροθιά τον βουλευτή και ένα ακόμη άτομο. Ο άνδρας με το τζόκεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σεσημασμένος για ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό

Οι δυο νεοναζί αναζητούνται μαζί με μια γυναίκα και έναν ακόμη άνδρα, ενώ ο πέμπτος που κατηγορείται για εμπλοκή στο επεισόδιο και συνελήφθη το απόγευμα στην Δυτική Αττική, οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο νεοναζί, βρέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και 10 αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η γυναίκα, όπως φαίνεται στα βίντεο, είναι πιθανότατα αυτή που έσκισε το σακάκι του κ. Κουμουτσάκου και τον χτύπησε με κλωτσιά.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών που συμμετείχαν χθες το απόγευμα στα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος και στη βιαιοπραγία σε βάρος του βουλευτή Γεώργιου Κουμουτσάκου, ανακοινώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) ημεδαποί.

Σε βάρος των παραπάνω ατόμων σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες δύο (2) εκ των ατόμων που αναζητούνται, βρέθηκαν δύο (2) φυσίγγια των 7,62 mm , δύο (2) σουγιάδες και δέκα (10) αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

 

 


σχετικα αρθρα